Konji Dvorske konjice

Operisana dva konja koja su jurila centrom Londona - evo u kakvom su stanju

  • Izvor: Indeks
  • 25.04.2024. 20:45

Stanovnici Londona su juče u centru grada uočili više odbjeglih vojnih konja, od kojih je jedan izgledao kao da je prekriven krvlju. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci događaja na kojima se vidi kako crni i bijeli konj jure ulicom.

Vojska navodi da su dva konja Dvorske konjice, dijela britanske vojske, u teškom stanju te da su operisana. Do incidenta je došlo kada je sedam konja preplašila glasna buka tokom rutinske vježbe, pri čemu su četiri životinje pobjegle i krenule juriti gradom.  

Povrijeđeno četvoro ljudi

Vlasti navode da su u bolnici zbog incidenta završila tri vojnika i jedan biciklista. Vojnici bi se trebali uskoro oporaviti od povreda. Nema dodatnih informacija o stanju biciklista. 

"Preplašilo se sedam konja. Pet je pokušalo pobjeći, a četvoro je uspjelo. Dva povrijeđena konja su sinoć operisana, a jedan je prebačen u veterinarsku bolnicu”, kazao je portparol vojske, a prenosi BBC. 

Ministar odbrane Džejms Kartlidže je kazao da se radilo o jako rijetkom događaju i da je inače svakoga dana na vježbama učestvovalo više od 150 životinja. 

"Ovo je vrlo malo vjerovatno. Nažalost, vidjeli smo šta se dogodilo. Koliko nam je poznato, niko od građana nije zadobio ozbiljne povrede”, rekao je on. 

Konji Dvorske konjice prolaze kroz nekoliko mjeseci obuke tokom koje ih vojnici jašu ulicama Londona kako bi ih navikli na saobraćaj i buku. Tokom jučerašnjeg događaja, jedan od konja je zbacio vojnika i pri bijegu udario u taksi koji je čekao ispred hotela Klermont, razbivši prozore na vozilu. Policija je uspjela uhvatiti dva konja na auto-putu blizu Limehausa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)