Ubrizgao joj živu u stopalo

Otac pokušao da ubije kćerku (1) da bi se osvetio bivšoj ženi

  • Izvor: Telegraf
  • 10.04.2024. 18:13

Sud u Njemačkoj osudio je u srijedu 30-godišnjeg muškarca na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva, jer je ubrizgao živu u stopalo svoje jednogodišnje kćerke. Njegova djevojka osuđena je na 12 godina zatvora zbog učešća u zločinu.

Njemačka novinska agencija izvjestila je da je muškarac, iz malog grada Špringe kod Hanovera, želio da se osveti majci djeteta, koja ga je napustila neposredno nakon rođenja djevojčice.

Prema optužnici, otac i njegova nova djevojka znali su da otrov neće direktno dovesti do smrti i željeli su da nanesu posebno teške bolove djevojčici.

Nakon ubrizgavanja, kćerka je dobila tešku infekciju u stopalu i osip po cijelom tijelu. Živa u njenom tijelu otkrivena je slučajno tokom treće operacije povezane s trovanjem.

Nijemci nezainteresovani za keš kredite

Nijemci nezainteresovani za keš kredite

Otac i njegova 34-godišnja djevojka u početku su negirali optužbu pred sudom u Hanoveru, ali neposredno prije kraja suđenja par je priznao da su zajedno ubrizgali živu u lijevo stopalo i desni članak djevojčice prošlog jula.

Nije jasno odakle su nabavili tečnu živu.

Optuženi mogu uložiti žalbu na presudu. Imena optuženih i žrtve nisu objavljena, u skladu s njemačkom politikom privatnosti.

(Izvor: Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: