Šojgu saopštio

Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra: Rusi osvojili i Krinki

  • Izvor: Agencije
  • 21.02.2024. 10:22

Predsjednik Rusije sastao se sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom koji mu je podnio detaljan izvještaj o dejstvima ruske vojske u Avdejevki koji je ruska vojska zauzela 17. februara.

Ruski predsjednik je potvrdio da su se ukrajinski vojnici dali u bijeg i prije nego što su dobili komandu o povlačenju.

"To je bilo bjekstvo, a ne povlačenje", rekao je Putin.

Čudo u Avdejevki: Sve pretvoreno u prah i pepeo samo ostala crkva!

Čudo u Avdejevki: Sve pretvoreno u prah i pepeo samo ostala crkva!

Ruska vojska je uspjela da izvede operaciju zauzimanja Avdejevke uz minimalne gubitke, potvrdio je ruski ministar odbrane.

"Ofanzivna dejstva nakon oslobođenja grada se nastavljaju ka zapadu, oslobođeno je 72 kvadratna kilometra. Generalno, operacija oslobađanja grada ući će u vojne udžbenike", rekao je Šojgu.

Nije mi jasno kako se ukrajinska komanda prema svojim vojnicima odnosi kao da nisu njihovi ljudi, rekao je Putin.

Podzemna utvrđenja u Avdejevki građena su devet godina, poraz ukrajinske vojske u tom gradu je veliki uspjeh, istakao je Šojgu.

Ukrajinske oružane snage su tokom povlačenja iz Avdejevke ostavile za sobom mnogo naoružanja, uključujući i strano naoružanje.

"Ukrajinska vojska nije minirala zgrade u gradu, jer jednostavno nije imala vremena, neprijatelj je vrlo brzo pobjegao", rekao je Šojgu.

Dalje napredovanje ruskih snaga na frontu kod Avdejevke

Dalje napredovanje ruskih snaga na frontu kod Avdejevke

Ruski vojnici su, prema riječima predsjednika, pokazali hrabrost i herojstvo prilikom oslobađanja grada i biće nagrađeni.

Krinki su se vratili kući

Ruski ministar odbrane je, govoreći o akcijama ruske vojske na frontu, potvrdio da je oslobođen još jedan grad u hersonskom pravcu.

Krinki su potpuno pod ruskom kontrolom, tamo je poraženo 3.500 ukrajinskih vojnika, precizirao je ruski predsjednik u razgovoru sa ministrom.

Pratite nas i putem Vibera