Brojni komentari na Tviteru

Papina posjeta privukla pažnju: Nije dopustio ljubljenje prstena na ruci VIDEO

  • 27.03.2019. 08:57

Papa Franja posjetio je katoličko svetilište u Loretu, a ono što je privuklo pažnju je da je u više navrata povukao desnu ruku kada su vjernici, koji su čekali u dugačkom redu da mu se poklone, pokušali da poljube prsten na njegovoj ruci. 

Papino odbijanje uskoro je okarakterisano kao katolički kulturni rat između konzervativaca i naprednjaka. 

LifeSiteNevs, konzervativni katolički sajt koji često kritikuje papu, sve je nazvao uznemirujućim u naslovu članka koji je uključivao dugu istoriju nošenja papskog prstena i njegov značaj. 

Sajt koji čitaju katolički tradicionalisti Tvitovao je: "Frensis, ako ne želi da bude vikar Hrista, onda neka se povuče odatle".

Ostin Ivereigh, papin pristalica, uzvratio je tvit: "On je vodio računa da ga ne tretiraju kao svete relikvije. On je vikar Hrista, a ne rimski car" .

"Krajnje je vrijeme da ljubljenje prstenja biskupa nestane potpuno. To je smiješno i nema nikakve veze sa tradicijom. To je uvoz iz monarhije. Veći dio pompe oko biskupa treba ostaviti", tvitovao je jezuitski sveštenik Rasel Pollitt. 

Neki posmatrači Vatikana napomenuli su da da je i bivši papa Benedikt, heroj konzervativaca, kao i njegov prethodnik Jovan Pavle, nisu željeli da im se ljube ruke, barem ne u dugim redovima ljudi. 

Jedan korisnik Tvitera podsjetio da kada je posjetio papu Jovana Pavla sa grupom od 50 ljudi da im je rečeno da ne kleknu i ne poljube papsku ruku. 
 

Tagovi:
  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.