Objavili i imena

Poginuli vrhovni komandanti: Izraelci likvidirali najbitnije ljude Hamasa

  • 12.05.2021. 16:27

Bezbjedonosna služba Izraela Šin Bet saopštila je da su u izraelskog vazdušnom napadu stradala 16 pripadnika Hamasa, među kojima je i vrhovni komandanti.

Šin Bet identifikovala je četvoricu najviših komandanata Hamasa koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, DŽama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, DŽamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odjeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odjeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Prema podacima bezbjednosne službe, Sami Radvan, vođa Hamasovog odsjeka tehničke obavještajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odjeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Šin Bet je naveo da je, pored toga, ubijeno još desetak operativaca iz Hamasovog odsjeka za proizvodnju, istraživanje i razvoj oružja.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program