Italija

Pojeo gljive, pozlilo mu pa pao sa litice i poginuo

  • Izvor: Telegraf
  • 25.01.2024. 11:31

Tijelo britanskog bicikliste Stivena Harpera pronađeno je nakon što je pao sa litice u Italiji zbog sumnje da se otrovao divljim gljivama.

Biciklista koji je bio u pohodu na Indiju, poginuo je 23. novembra, a svojoj porodici se javio sat vremena prije nego što ja tragično stradao.

On im je objasnio kako je pronašao divlje pečurke koje je pojeo, ali da sumnja da se zbog njih razbolio jer se osjećao jako loše.

"Potraga se završila sa otkrićem Stivenovog tijela u Italiji. Imao je dovoljno resursa da preživi, ali je možda napravio fatalnu grešku sa pečurkama. Njegova smrt je pripisana padu sa litice, vjerovatno zbog dezorijentisanosti uzrokovane toksinima gljiva", rekao je njegov brat Dejl Harper, prenosi "Miror".

Brat je otkrio da je Stiven preminuo usljed krvarenja na mozgu zadobijenog padom sa visoke litice što se desilo samo sat vremena nakon što je poslao poruku da se razbolio.


Policija traži pomoć: Prepoznajete li osobe sa fotografije

Policija traži pomoć: Prepoznajete li osobe sa fotografije

"Još uvijek čekamo na toksikološki nalaz, ali iz dokaza koje imamo, sumnjamo da Stiven nije bio pri sebi, da je izgubio ravnotežu i pao sa svim svojim stvarima na sebi", dodao je.

Brat Dejl kaže da je utjehu pronašao u tome što je preminuo na mjestu za koje je oduvijek želio da mu bude posljednje - u prirodi, okružen ljudima koji dijele istu strast kao i on.

"Putovanje mog prelijepog, avanturističkog sina na ovom svijetu se završilo. Stiven je živio svoj apsolutno najbolji život punim plućima i nalazio radost u svakom koraku koji je napravio i svakom životu koji je dotakao. Volio je život i želio je da inspirisati druge da vide svijet", napisala je njegova majka Angela na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.