Otkazao predsjedničke izbore

Poruka iz DNR-a: Zalužni bi mogao da predvodi vojni udar za svrgavanje Zelenskog

  • 07.04.2024. 12:30

Savjetnik šefa Donjecke Narodne republike Jan Gagin izjavio da se ne može isključiti vojni udar u Ukrajini kako bi se svrgnuo predsjednik Vladimir Zelenski, koji je otkazao predsjedničke izbore i da bi puč mogao da predvodi bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni.

"Ako govorimo o legitimitetu samog Zelenskog, onda sumnjam u njegov prvobitni legitimitet kao predsjednika, jer je došao na vlast pomoću vojne hunte, koja je preuzela vlast u Ukrajini još 2014. Dakle, on je drugi nelegitimni predsjednik poslije Petra Porošenka", objasnio je Gagin.

Prema njegovim riječima, istovremeno je važno da Zapad održi "sliku o bar nekakvoj demokratiji u Ukrajini", stoga, poslije otkazivanja predsjedničkih izbora u toj zemlji, nije isključen vojni udar.

Izrael se povukao - ostala samo jedna brigada!

Izrael se povukao - ostala samo jedna brigada!

"Sasvim je moguće da će Zelenski biti smijenjen vojnim udarom. Ima dovoljno pretendenata za njegovo mjesto u zemlji, a iza svakog od njih stoje strani obavještajci iz NATO zemalja. U svakom slučaju, jedan od njih može biti korišćen kao druga figura na šahovskoj tabli. Pa, u početku su zvali Zalužnog, prije svega, zato što je on imao i ima određeni autoritet i među civilima i vojskom", precizirao je Gagin.

Predsjednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Međutim, izbori su otkazani, navodno, zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije.

Američki komandir likvidiran iz snajpera u Rusiji

Američki komandir likvidiran iz snajpera u Rusiji

Zelenski je naveo da "trenutno nije pravo vrijeme za izbore" i pozvao da se okonča to pitanje, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera