Taker Karlson

Poznato kada izlazi intervju s Putinom zbog kojeg je Amerika na nogama

  • Izvor: Mondo.rs
  • 07.02.2024. 18:34

Jedan od najpopularnijih američkih desničarskih TV voditelja Taker Karlson intervjuisao je u utorak Vladimira Putina, a njihov razgovor trebalo bi da bude objavljen u četvrtak na platformi Iks.

Pres sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov, potvrdio je da je intervju održan i objasnio zašto je Putin dao intervju baš tom američkom novinaru.

"On ima stav koji se razlikuje od drugih, ali ni na koji način nije proruski, nije proukrajinski, nego je više proamerički. Međutim, barem je kontrastno drugačiji od stava ovih tradicionalnih anglosaksonskih medija", istakao je Peskov.

Ovaj intervju podigao je veliku buru u Americi, upravo zbog toga što je s ruskim predsjednikom razgovarao američki novinar.

Karlson je u utorak objavio video, a u pozadini se vide kule Kremlja i katedrala Hrista Spasitelja, u kojem je rekao da će uskoro intervjuisati ruskog lidera.


Američki novinar dolazi u Moskvu, želi Putina

Američki novinar dolazi u Moskvu, želi Putina

On je naglasio da je ovaj razgovor veoma važan jer Amerikanci apsolutno ne znaju šta se dešava u Rusiji i Ukrajini i da ga to ne čini izdajnikom Sjedinjenih Država.

"Zašto da se osjećam krivim, kao da sam izdao svoju zemlju? Ja sam u sjajnom gradu i nije me briga", rekao je Karlson.

Ali da američki TV voditelj "stvarno želi intervju sa Putinom", rekla je još u avgustu 2023. glavna urednica RT-a, Margarita Simonjan, a on je za švajcarski časopis "Di Veltvohe" potvrdio je da je ranije "pokušao" da intervjuiše Putina, ali mu američke vlasti to nisu dozvolile, što je demantovala Bijela kuća.

Međutim, brojne osude na njegov račun uslijedile su nakon što je objavljeno da će on raditi intervju s Putinom.

Po čemu je poznat ovaj američki novinar?

U aprilu prošle godine glavni konzervativni američki TV kanal "Foks njuz" raskinuo je ugovor sa Karlsonom, koji nije smio ni da napravi oproštajni emisiju.


"Mediji u SAD plaše se intervjua sa Putinom, ljuti su na Karlsona"

Karlson je bio najgledaniji voditelj kanala i američke kablovske televizije uopšte: njegove emisije u udarnom terminu gledalo je 3,5 miliona ljudi, a zarađivao je između 15 i 20 miliona dolara godišnje.

Taker Karlson je u mladosti objavljivao u malim konzervativnim publikacijama, a zatim je počeo da piše redovne kolumne za novine i časopise kao što su "Еskvajer", "Nju Ripablik" i "Njujork Tajms Magazin", koje danas prezire zbog toga što su liberalni.

Pravu popularnost je stekao početkom 2000-ih kada je postao kovoditelj "Krosfajer" na Si Еn Еnu: u svakoj epizodi liberali i konzervativci su raspravljali o različitim temama, ali je otpušten kada ga je liberalni voditelj Džon Stjuart optužio da svojim nastupima uzrokuje podjele u Americi. Karlson se pridružio "MSNBC", mreži poznatoj i po svom liberalnom stavu, gdhe je vodio emisiju "Taker", koja je nakon dvije godine otkazana zbog niske gledanosti, prenosi "Mondo".

Zatim se 2009. preselio u "Foks Njuz" gdje je radio narednih 14 godina. Karlsonovi stavovi su postajali sve radikalniji, a on je postajao sve popularniji. Godine 2016. dobio je sopstvenu emisiju "Taker Karlson Večeras", a sljedeće godine je postao prava zvijezda kada je dobio mjesto u večernjem udarnom terminu koji je ranije zauzimao "O'Rajli Faktor".

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FTuckerCarlson%2Fstatus%2F1754939251257475555&widget=Tweet

Pratite nas i putem Vibera