Moskva

Pravda: Amerikanci na rusofobiji zaradili 81 milijardu dolara

  • Izvor: SRNA
  • 20.02.2024. 15:46

Američki vojno-industrijski kompleks je u 2023. godini zaradio na rusofobiji 81 milijardu dolara, piše onlajn-list "Pravda" (Pravda.ru).

U poređenju sa 2022. godinom, prodaja naoružanja i municije skočila je za više od 50 odsto, a osnovni kupci su Berlin i Varšava.

Američki vojno-industrijski komplkes zarađuje ogroman novac na propagandnim prijetnjama Еvropljanima da će Rusi "krenuti dalje" na Berlin i Varšavu, ne objašnjavajući zašto bi Rusi uopšte tako nešto uradili?


Košarac: Borba protiv odlagališta ostaje u fokusu nadležnih institucija

Košarac: Borba protiv odlagališta ostaje u fokusu nadležnih institucija

Prihodi od prodaje oružja u SAD rastu od 2020. godine. Na Poljsku otpadaju najveće porudžbine u Еvropi i sve to preko Stejt departmenta. Riječ o cifri od oko 30 milijardi dolara.

Ni drugi evropski saveznici Vašingtona ne zaostaju u kupovini američkog oružja.

Berlin je potpisao vojni ugovor vrijedan 8,5 milijardi dolara, Češka će kupiti oružja za 5,6 milijardi, Bugarska za 1,5 milijardu dolara, a Norveška za milijardu.

"Pravda" napominje da je državni sekretar Еntoni Blinken priznao javno da SAD zarađuju ogroman novac na pomoći Ukrajini.


Za atentat na predsjednika Haitija optužena i njegova udovica

Za atentat na predsjednika Haitija optužena i njegova udovica

"Ako pogledate na kapitalna ulaganja u odbranu Ukrajine, ispostavlja se da je 90 odsto vojne pomoći koju smo dali Kijevu u stvarnosti bilo potrošeno ovdje u SAD, kod naših proizvođača.

To je dovelo do formiranja velikog broja radnih mjesta za Amerikance" - naveo je Blinken na konferenciji za novinare sa britanskim kolegom Dejvidom Kameronom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.