Apti Alaudinov

Prije nego što mnogi misle: Komandant Ahmata ocijenio kada bi trebala završiti specijalna operacija

  • Izvor: Agencije
  • 21.02.2024. 11:18

Rat u Ukrajini mogao bi da se završi već u septembru, navodi komandant odreda specijalnih snaga Ahmat i zamjenik komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije Apti Alaudinov.

Intenzitet granatiranja položaja ruskih boraca od strane pripadnika Oružanih snaga Ukrajine prema njegovim riječima već je smanjen za više od 50 odsto.

- Postoji osjećaj da im nedostaje municije. Vjerujem da će se specijalna vojna operacija završiti najkasnije u septembru... Do izbora u Americi, pomoć Ukrajini će presušiti. Svakako bi trebalo da se smanji - naglasio je Alaudinov novinarima.

Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra: Rusi osvojili i Krinki

Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra: Rusi osvojili i Krinki

Komandant Ahmata je primijetio da je u protekle dvije godine ukrajinska vojska pretrpjela velike gubitke u snazi i opremi.

- Na kraju će se ispostaviti da ukrajinske formacije više neće moći da se odupru ruskim trupama - zaključio je Alaudinov.

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov, podsjetimo, rekao je u ponedjeljak da Rusija nakon zauzimanje Avdejevke još većim koracima ide ka Kijevu.

Ruska vojska zauzela fabriku koksa u Avdejevki

Ruska vojska zauzela fabriku koksa u Avdejevki

- Avdejevka je još jedan korak ka pobjedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo naprijed velikim koracima do Kijeva - rekao je Kadirov novinarima.

(Foto: Telegram/Ramzan Kadirov)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.