Apti Alaudinov

Prije nego što mnogi misle: Komandant Ahmata ocijenio kada bi trebala završiti specijalna operacija

 • Izvor: Agencije
 • 21.02.2024. 11:18

Rat u Ukrajini mogao bi da se završi već u septembru, navodi komandant odreda specijalnih snaga Ahmat i zamjenik komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije Apti Alaudinov.

Intenzitet granatiranja položaja ruskih boraca od strane pripadnika Oružanih snaga Ukrajine prema njegovim riječima već je smanjen za više od 50 odsto.

- Postoji osjećaj da im nedostaje municije. Vjerujem da će se specijalna vojna operacija završiti najkasnije u septembru... Do izbora u Americi, pomoć Ukrajini će presušiti. Svakako bi trebalo da se smanji - naglasio je Alaudinov novinarima.

Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra: Rusi osvojili i Krinki

Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra: Rusi osvojili i Krinki

Komandant Ahmata je primijetio da je u protekle dvije godine ukrajinska vojska pretrpjela velike gubitke u snazi i opremi.

- Na kraju će se ispostaviti da ukrajinske formacije više neće moći da se odupru ruskim trupama - zaključio je Alaudinov.

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov, podsjetimo, rekao je u ponedjeljak da Rusija nakon zauzimanje Avdejevke još većim koracima ide ka Kijevu.

Ruska vojska zauzela fabriku koksa u Avdejevki

Ruska vojska zauzela fabriku koksa u Avdejevki

- Avdejevka je još jedan korak ka pobjedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo naprijed velikim koracima do Kijeva - rekao je Kadirov novinarima.

(Foto: Telegram/Ramzan Kadirov)

Pratite nas i putem Vibera

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Dosije

  ''Еmisija: Dosije

 • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:30 Serija: Aviondžije

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 22:05 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:20 Serija: Razvratnik (16+)

  ''Razvratnik’ je australijska TV serija koju je režirao Petar Dankan i poznati australijski advokat Čarls Voterstrit, koji je bio uzor za građenje glavnog lika. Serija kroz pet sezona prati život krivičara Klivera Grena, čiji je život u rasulu.