Uhapsili pogrešnu osobu

Pušten Saudijac koji je uhapšen u Parizu zbog ubistva Kašogija

  • Izvor: Tanjug
  • 08.12.2021. 15:48

Saudijski državljanin uhapšen u utorak na pariskom aerodromu zbog sumnje da je povezan sa ubistvom novinara Džamala Kašogija, pušten je nakon što su zvaničnici zaključili da je riječ o pogrešnom identitetu, saopštili su danas pariski tužioci.

Tužioci su naveli u saopštenju da su provjere pokazale da se nalog koji je izdala Turska, a koji je pokrenuo hapšenje kada je čovjekov pasoš skeniran tokom graničnih provjera, ne odnosi na čovjeka uhapšenog na aerodromu, prenosi agencija Rojters.

- Opsežne provjere identiteta ovog lica pokazale su da se na njega ne odnosi potjernica, tako da je on pušten na slobodu - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ambasada Saudijske Arabije u Parizu saopštila je juče da uhapšena osoba "nema nikakve veze sa slučajem o kojem je riječ" i da bi trebalo da bude odmah puštena.

Državljanin Saudijske Arabije Kaled Aed Al-Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara Džamala Kašogija, uhapšen je juče na aerodromu Šarl de Gol.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018. godine.

Rijad je saopštio da je bivši novinar Vašington posta ubijen u "odmetničkoj operaciji" tima agenata poslatih da ga ubijede da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti djelovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.