Teške optužbe

SAD: Hamas bolnicu koristi za vođenje vojnih akcija

  • Izvor: Indeks
  • 14.11.2023. 22:19

Sjedinjene Države su potvrdile kako imaju neodređene obavještajne podatke da Hamas koristi bolnicu al Shifa - najveću u Gazi - za vođenje vojnih akcija. "Imamo informacije koje potvrđuju da Hamas koristi tu određenu bolnicu", rekao je Džon Kirbi, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće.

Dodao je da se objekt vjerojatno koristi i za skladištenje oružja. "To je ratni zločin", poručio je. Kad su ga upitali o dokazimaza tu tvrdnju, Kirbi je rekao da "dolaze iz raznih obavještajnih izvora", ali nije želio biti precizniji. Međutim, istaknuo je da te navodne akcije Hamasa ne umanjuju odgovornost Izraela da zaštiti civile.

"Ne podržavamo napad na bolnicu iz vazduha", dodao je. Izraelske obrambene snage vjeruju da se Hamas skriva u tunelima ispod bolnica, ali grupa to poriče i kaže da Izrael cilja na civile. Zvaničnik Hamasa rekao je danas poslijepodne da je 25 od 35 bolnica u Gazi izvan upotrebe.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:45 ATV intervju: Mitropolit Tihon

    ''ATV intervju: Mitropolit Tihon

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.