Obistinjuju se prognoze Rusa

Samo se brukaju: Amerikanci traže od Kijeva da vrati "abramse"?

  • 29.11.2023. 15:07

Obistinjuju se, izgleda, prognoze Rusa, da "abramsi" neće ništa promijeniti na bojnom polju, i da će i oni gorjeti kao i ostali tenkovi, tako da Amerika sad zahtijeva od Kijeva - da im ova oklopna vozila vrati kako se ne bi dalje brukali.

Portal "Njuz najn", dio najveće televizijske mreže u Indiji, ne precizirajući izvor svojih saznanja, ekskluzivno prenosi da su SAD od svojih ukrajinskih partnera zatražile da im vrate "abramse" i da zauzvrat uzmu "leoparde".

Sijarto: Ukrajina neće dobiti poziv za pridruživanje Alijansi

Sijarto: Ukrajina neće dobiti poziv za pridruživanje Alijansi

Prijedlog da jedan američki tenk zamjene četiri njemačka, iznio je, navodno, niko drugi nego američki ministar odbrane Lojd Ostin, koji je Ukrajinu posjetio 20. novembra. Kijev bi, naime, ako bi pristao na ovu šemu, za sedam glavnih borbenih tenkova vojske SAD dobio čak 28 "leoparda".

"Dženeral dajnamiks", koji je proizvođač "abramsa" smatra da u trenutnoj situaciji, Ukrajinci te tenkove ne mogu da koriste u borbi. Čak iako bi se koristili na bojnom polju, uvjerena je američka kompanija, desilo bi im se isto što i njemačkim tenkovima – koji su uništeni i zavijeni u oblake dima tokom leta postali maltene viralni zahvaljujući objavljenim snimcima.

Otkriveno šta se priča u tajnim krugovima Zapada: Ode Ukrajina u istoriju?

Otkriveno šta se priča u tajnim krugovima Zapada: Ode Ukrajina u istoriju?

"To bi moglo da nanese ozbiljnu štetu reputaciju ovih tenkova širom svijeta. Mnogi vojni stručnjaci smatraju da se američki tenkovi možda neće dobro ponašati ni u hladnim mjesecima, a opasnost će predstavljati i njihova upotreba tokom velikih padavina snijega, jer nisu projektovani na osnovu klimatskih uslova u Rusiji i Ukrajini. Osim toga, postoji opasnost da bi tenkove mogla da zarobi ruska vojska, što bi Moskvi omogućilo pristup modernoj tehnologiji u njima", ukazuje "Njuz najn".

Njemačkoj stiže 25

Njemačkoj stiže 25 "leoparda": "Obećavamo, nisu za Ukrajinu"

Zelenski, prenosi indijski portal, nije prihvatio ponudu, a poslije posjete američkog ministra ukrajinska vojska je objavila video snimak na kome se vidi da su neki "abramsi" koji su mjesecima ležali u skladištima - napokon korišćeni u borbi. Saveznici Zelenskog, dodaje se, smatraju da bi, iako "abramsi" propadnu oni ipak bili na dobitku, odnosno da bi Amerika podlegla pritisku da im isporuči više oružja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: