Za ovu zimu

Služba državne bezbjednosti Gruzije: U Tbilisiju se krčka novi Еvromajdan!

  • 18.09.2023. 15:10

Služba državne bezbjednosti Gruzije tvrdi da se za ovu zimu u zemlji sprema scenario poput ukrajinskog Еvromajdana - grupa zavjerenika iz Gruzije i iz inostranstva planira da organizuje nerede za nasilnu promjenu vlasti, prenose "RIA Novosti".

"Grupa planira da organizuje destabilizaciju i građanske nemire. Datum početka destruktivnih akcija je period od oktobra do decembra", navodi se u saopštenju službe.

Izabran je period od oktobra do decembra jer će u tom periodu biti objavljeni privremeni izvještaj Еvropske komisije i konačni izvještaj Еvropske unije o tome da li će Gruzija dobiti status kandidata za članstvo u ЕU, pojašnjavaju iz službe.

Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije

Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije

Članovi grupe su razvili nekoliko scenarija. Jedan od njih je postavljanje šatora na centralnim avenijama i zatvaranje vladinih zgrada, a zatim će aktivirati bombu u dijelu grada gde će biti šatori kako bi civilne žrtve dovele do nemira u gradu.

Sve ovo liči na nešto što se 2014. godine već desilo u državi koja se graniči sa Rusijom, kako sama Služba državne bezbjednosti Gruzije i navodi – kriminalna grupa razmatra scenario sličan ukrajinskom Еvromajdanu.

Putin o mirovnim pregovorima: Na kraju će svi plesati uz rusku muziku!

Putin o mirovnim pregovorima: Na kraju će svi plesati uz rusku muziku!

Prema informacijama državne službe bezbjednosti, organizatori su zamjenik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz vremena Mihaila Sakašvilija Georgij Lortikipanidze, bivši tjelohranitelj Sakašvilija Mihail Baturin i komandant "Gruzijske legije" u Ukrajini Mamuk Mamulašvili.

Pratite nas i putem Vibera