Firenca

Srbin prodao kćerku za 15.000 evra u Italiji, smanjena mu kazna

  • Izvor: Kurir
  • 01.04.2022. 09:29

Državljaninu Srbije Vasiliju H. u Italiji je smanjena kazna zatvora na koju je bio osuđen jer je svoju, tada trinaestogodišnju, kćerku, prodao za 15.000 evra.

Kako prenosi "Firenca tudej", Vasilije H. više nije u klasičnom zatvoru, već je prebačen u kućni zatvor sa elektronskim nadzorom.

"Vasilije H. bio je osuđen na 13 godina robije jer je utvrđeno da je svoju kćerku prodao za ugovoreni brak i za to uzeo 15.000 evra. On se na presudu žalio, a sud je prihvatio žalbu i smanjio mu kaznu na osam godina i osam mkeseci. U presudi je navedeno da je olakšavajuća okolnost to što je on postupao u skladu sa tradicijom etničke grupe kojoj pripada", prenosi portal.

Kako podsjećaju, za priču se saznalo kada je djevojčica igrajući video igricu u razgovoru sa virtuelnim prijateljem ispričala u kakvim uslovima živi.

"Ona je navela da je u Francuskoj u braku sa pratkično nepoznatim mladićem, te da ju je prodao rođeni otac", navodi portal.

Djevojčica koju je otac prodao danas ima 22 godine.

"Ona više nije u kontaktu sa ocem, a interesantno je da ne živi u Firenci, već da se odselila i otpočela zajednički život sa dečkom koji joj je pomogao da se oslobodi i prijavio slučaj policiji", navodi portal, a prenosi "Kurir".

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program