Saša Ilić

Srbin sa porodicom svake subote uveče nahrani i po 300 gladnih stanovnika Pariza

  • Izvor: Agencije
  • 11.04.2024. 15:53

Saša Ilić iz Kušiljeva (Svilajnac), već 10 godina preko svoje organizacije "Еkšn sociale" dijeli besplatne obroke beskućnicima i svima koji nisu u mogućnosti da priušte pristojan obrok.

Svake subote u pola 10 uveče, Saša i njegova porodica pomažu gladnima dijeleći oko 300 obroka najprije na Trgu Republike a zatim i na trgu Staljingrad u Parizu.

Iako za ovog skromnog čovjeka malo ljudi zna, njegova djela su vrijedna pažnje. Stoga, prenosimo vam priču o, ne tako malom, podvigu ovog dobročinitelja.

Tuga okovala BiH: Majka i kćerka izgorjele u kući, komšije u šoku -

Tuga okovala BiH: Majka i kćerka izgorjele u kući, komšije u šoku - "Došla čuvati majku, a jutros ih našli ugljenisane"

– U početku smo obroke dijelili autom, od mjesta do mjesta. Međutim, kako je glad sve više rasprostranjena, lokacija se promijenila i sada je fiksirana. Sada svake subote na Trgu Republike i Staljingrada dijelimo obroke do kasno u noć. Ima nas oko 30-ak aktivnih članova – objašnjava osnivač Saša.

Ovaj „humanitarni čin“ vidi kao dio borbe protiv siromaštva, ali i ogromne podrške ovim ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji.

Rade sve bez novčane nadoknade

– Mi Balkanci smo takvi, bilo gdje da smo bismo učinili isto, bila to Francuska ili neka druga zemlja. Gajimo veliku empatiju prema ljudima koji su u socijalnoj krizi, saosjećamo se sa siromašnima ovdje –  kaže Saša.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program