Alarmantno

Šumski požari u Teksasu spržili više od 200.000 hektara zemlje

  • Izvor: Agencije
  • 28.02.2024. 22:57

Šumski požar sjeveroistočno od grada Amariljo u Teksasu bukti već nekoliko dana i za to vrijeme sprženo je više od 200.000 hektara, saopštila je danas Šumska služba te savezne države, a prema podacima koje je obezbijedila agencija, požar se širi istočno prema Oklahomi.

Kako navode, nema povređenih ili mrtvih, ali ima oštećenih ili uništenih građevina. Požari su zahvatili oblast sjeverno od državne fabrike Panteks što je glavna nacionalna institucija za montažu, demontažu i modifikaciju nuklearnog oružja, a nalazi se u blizini Amarilja.

Proglašeno vanredno stanje u Teksasu, postrojenje za nuklearno oružje obustavilo rad!

Proglašeno vanredno stanje u Teksasu, postrojenje za nuklearno oružje obustavilo rad!

Nekoliko manjih šumskih požara u različitim fazama suzbijanja zahvatilo je druge dijelove najsjevernijeg okruga u Teksasu, Penhendlea, a podstaknuti su jakim vetrovima i visokim temperaturama.

Područje spaljeno glavnim požarom veličine je grada Njujork, prenosi Rojters.

Guverner Teksasa Greg Abot u utorak je proglasio alarmantno stanje za 60 okruga i zadužio je Teksašku diviziju Uprave za vanredne situacije da aktivira više od 95 vatrogasaca, kao i osoblje za zatvaranje puteva, kontrolu saobraćaja, pružanje medicinske pomoći i pružanje pomoći životinjama.

Katastrofalan požar: Vatra

Katastrofalan požar: Vatra "progutala" više od 500.000 hektara zemlje

Više od 13.000 kuća i preduzeća ostalo je bez struje.

Devedeset odsto najvećih požara zabilježenih u Teksasu dogodilo se između januara i maja, uključujući najveći zabilježeni šumski požar u državi u martu 2006. godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?