Verona

Trudnica umrla u osmom mjesecu, muž krivi 15 ljekara

  • Izvor: Telegraf
  • 27.02.2024. 22:12

Trudnica Federika Gireli (37) umrla je u osmom mjesecu trudnoće, a Tužilaštvo u Veroni odlučilo je da u Registar čak 15 lekara nakon tužbe njenog supruga.

Federika i njen muž već su imali jednu djevojčicu, a kćerki koju je nosila u stomaku htjeli su da daju ime Еma.

Federika je počela da se osjeća loše nekoliko dana prije prijema u bolnicu. Imala je blagu temperaturu, ali joj se stanje brzo zakomplikovalo.

Njeno srce i srce kćerke koju je nosila u stomaku stalo je 1. februara, zbog, kako se vjeruje komplikacija koje su nastale zbog infekcije.

U bolnici u Veroni su lekari obavili hitan carski rez, ali je beba rođena mrtva.

Njeno tijelo je prebačeno na Institit za sudsku medicinu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Rezultati će biti poznati tek za tri mjeseca.

Za to vrijeme njena porodica želi da se utvrdi da li je ona umrla prirodnom smrću i da li je tokom njenog liječenja bilo medicinskih grešaka, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program