GRU

Ukrajinci u panici: Putin pravi nemilosrdnu vojsku - ovo im je naziv!

  • Izvor: Agencije
  • 05.01.2024. 12:54

Ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) saopštila je da partija Jedinstvena Rusija regrutuje svoju "privatnu armiju" Hispanjola.

Kako piše "Kijev independent", Hispanjola je prethodno bila dio ruske militantne dobrovoljne jedinice Vostok bataljon, sačinjene od fudbalskih navijača.

Putin: Stranci u ruskoj vojsci imaju pravo na rusko državljanstvo!

Putin: Stranci u ruskoj vojsci imaju pravo na rusko državljanstvo!

Dodaje se da je od 2023. godine, Hispanjola pod kontrolom Jedinstvene Rusije, čiji je lider Vladimir Putin, i da se vodi kao privatna vojna kompanija, navodi vojna obavještajna služba iz Kijeva.

Prema GUR-u, jedinicu čine fudbalski navijači ali takođe regrutuje i "građane iz siromašnijih ruskih regiona" i "okupiranih teritorija Ukrajine".

GUR, takođe, tvrdi da regrutni centri Hispanjole u okupiranoj Ukrajini nude volonterima 2.400 dolara mjesečno za učešće u borbenim dejstvima, ali uz uslov da budu na frontu bar šest mjeseci.

Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Takođe im je obećano između milion i tri miliona rubalja (10.920 dolara - 32.760 dolara) u slučaju da budu ranjeni i pet miliona rubalja (54.600 dolara) u slučaju da poginu na frontu, dodala je ukrajinska vojna obavještajna služba.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.