Karolina Shiino

Ukrajinka koja je izabrana za mis Japana odrekla se titule zbog afere

  • 06.02.2024. 09:23

Karolina Shiino (26) krunisana je za mis Japana prije dvije sedmice, ali je ova pobjeda izazvala javnu debatu zbog njenog porijekla. Dok su neki pohvalili krunisanje žene stranog porijekla, drugi su smatrali da ona ne predstavlja tradicionalne japanske ideale ljepote.

Usred bure, lokalni časopis je objavio tekst u kojem se navodi afera. Članak u časopisu Shukan Bunshun navodi da je Shiino bila u vezi sa oženjenim influenserom i doktorom. On nije dao nikakav javni komentar.

U svom prvom odgovoru na vijest prošle sedmice, organizatori izbora branili su Shiino, rekavši da nije znala da je muškarac oženjen. Međutim, u poned‌jeljak, organizatori su rekli da je priznala da je znala za brak i porodicu tog čovjeka, prenosi Bi bi si.

Ukrajinka se rukovala s Ruskinjom, reagovala vlast

Ukrajinka se rukovala s Ruskinjom, reagovala vlast

Ona se izvinila što je obmanula javnost, a organizatori su prihvatili njeno odricanje titule, saopštilo je Udruženje Mis Japana. Shiino se takođe izvinila svojim fanovima i široj javnosti u izjavi u poned‌jeljak, u kojoj je rekla da je d‌jelovala iz straha i panike kao odgovor na izvještaj.

"Zaista mi je žao zbog velikih nevolja koje sam izazvala i što sam izdala one koji su me podržavali", rekla je ona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: