Sad

UZNЕMIRUJUĆI SNIMAK: Jeziva smrt dječaka kog je otac tjerao da trči na traci da bi smršao

  • Izvor: Telegraf
  • 08.05.2024. 21:32

Snimak dječaka na traci za trčanje veoma je potresan za gledanje. Ali, poroti na suđenju za ubistvo njegovog oca, Kristofera Gregora (31), koje je trenutno u toku u Toms Riveru, Nju Džerzi, nije preostalo ništa drugo: morali su da ih vide, piše Huffington Post.

Snimci nadzorne kamere iz teretane u Nju Džerziju pušteni su poroti, a tužioci su rekli da je Gregor primorao svog šestogodišnjeg sina, Korija Mićijola, da trči brzo čak i kada se dječak mučio da pronađe ravnotežu i padao sa pokretne trake.

Video prikazuje Korija kako pada šest puta. Svaki put ga je otac podigao, a u jednom trenutku izgleda kao da je ujedao dječakovu glavu dok mališan pokušava da ostane uspravan. Konačno, Gregor usporava brzinu, a Kori nastavlja da trči dok njegov otac ne zaustavi mašinu i njih dvojica izađu iz teretane.

Muž ubio suprugu u Gradačcu, a zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?!

Muž ubio suprugu u Gradačcu, a zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?!

Trinaest dana kasnije, 2. aprila 2021. godine, dječak je bio mrtav.

Korieva majka, Brejana Mićijola (27), uznemirena brojem modrica koje je vidjela na telu svog sina, provela je prethodnu noć s njim kod pedijatra i u dva bolnička centra. Međutim, osim modrica i kontuzija, nisu pronašli ništa loše sa Korijem. Mićijola, koja je dijelila zajedničko starateljstvo nad dječakom sa Gregorom, posljednji put je vidjela svog sina živog sljedećeg jutra, kada ga je ostavila u stanu u kom je živio sa svojim ocem.

Kori je proglašen mrtvim u bolnici odmah nakon 17 časova.

U martu 2022. godine, kancelarija okružnog tužioca Okruga Oušn saopštila je da je Gregor optužen za ubistvo.

Udomili lava ne sluteći jezivu tragediju: Spavao s djecom, a onda je uslijedio pakao

Udomili lava ne sluteći jezivu tragediju: Spavao s djecom, a onda je uslijedio pakao

Gregor je prethodno bio optužen u julu 2021. godine za ugrožavanje djeteta nakon što su istražitelji dobili video snimak incidenta na traci za trčanje.

Nakon obdukcije 3. aprila 2021. godine, kancelarija okružnog medicinskog obducenta Oušna prvobitno je utvrdila da je smrt dječaka izazvana udarcem tupim predmetom i klasifikovala je kao nerazjašnjeni slučaj.

Ali gotovo godinu dana kasnije, drugi državni stručnjak utvrdio je da je Kori umro specifično od udarca tupim predmetom u grudni koš i abdomen i proglasio je smrt ubistvom.

Nevrijeme zahvatilo Banjaluku, ulice poplavljene

Nevrijeme zahvatilo Banjaluku, ulice poplavljene

Gregor se nije izjasnio krivim ni za optužbu za ugrožavanje djeteta ni za kasniju optužbu za ubistvo.

Spor oko uzroka smrti

Tužioci i odbrana su iznijeli sukobljene teorije o uzroku smrti Korija u svojim uvodnim izjavama 30. aprila.

Pomoćni tužilac Kristin Lento rekla je da su, pored udarca tupim predmetom, Korijevo srce i jetra bili povrijeđeni, a imao je i kontuzije po cijelom tijelu. Pedijatar je svjedočio da je dokumentovao 14 područja modrica i ogrebotina na njegovom tijelu koje su bile u različitim fazama zarastanja.

Policajac godinama prosjacima uzimao novac

Policajac godinama prosjacima uzimao novac

Advokat odbrane Gregora, Mario Galuči, upozorio je porotu da će biti "užasnuta" kada gleda video snimak trake za trčanje. Međutim, tvrdio je da povrede koje je Kori pretrpio, a koje su uznemirile njegovu majku mnogo prije nego što je vidjela video snimak, nisu uzrok smrti dječaka. Takođe je tvrdio da su neke od povreda nastale dok je Kori igrao fudbal.

U svojoj uvodnoj izjavi, Galuči je rekao da će jedan ekspert svjedočiti da je Kori patio od upale pluća i sepse, i da su urezi na jetri i povrede grudnog koša rezultat pritiska na grudni koš nakon što je prestao da diše. Iako neobične, takve povrede su dokumentovane u medicinskim časopisima, uključujući časopis Medicinski slučajevi i kritička medicina.

Tužilac kažnjen jer nije napunio službeni telefon

Tužilac kažnjen jer nije napunio službeni telefon

Lindzi Karnevale, medicinska sestra iz hitne službe koja je liječila Korija prije njegove smrti, svjedočila je za tužilaštvo u utorak da je medicinsko osoblje sprovelo pedijatrijsku reanimaciju na Koriju, što znači da su koristili jednu ruku da komprimiraju njegov grudni koš.

Galuči je takođe rekao da će medicinski stručnjaci odbrane tvrditi da je Kori umro od sepse izazvane upalom pluća.

Međutim, tužioci su rekli da čak i ako incident sa trakom za trčanje nije direktno uzrokovao Korijevu smrt, bio je pokazatelj hroničnog zlostavljanja.

Prava roditelja

Gregor nije bio u Korijevom životu dok njegov sin nije imao pet godina, kada su Mićijolo i njena majka zatražile da plaća alimentaciju, rekla je. Kori je imao četiri godine kada je test očinstva potvrdio da je Gregor njegov biološki otac, dodala je.

U oktobru 2020. godine, paru je odobreno zajedničko starateljstvo nad dječakom. Mićijolo je imala posjećivanje srijedom uveče i naizmjeničnim vikendima.

Istorijska zaplijena: Pogledajte koliko su kokaina sakrili u banane

Istorijska zaplijena: Pogledajte koliko su kokaina sakrili u banane

Mićijolo je rekla na sudu da je imala problema sa zloupotrebom droga u prošlosti. Privremeno je izgubila pravo na posjećivanje sina zbog zloupotrebe droga, rekla je, ali su joj vraćena nakon što je potražila liječenje kako bi postala čista. Insistirala je da nikada nije koristila droge kada je Kori bio kod nje.

Medicinsko testiranje i liječenje

Mićijolo je podnijela hitni zahtjev za starateljstvo 31. marta, rekavši da je "u strahu za Korijev život", svjedočila je, nakon što je vidjela njegove modrice i saznala od njega o incidentu na traci za trčanje.

Zahtjev je odbijen 1. aprila, između vremena kada ga je odvela pedijatru, koji nije pronašao ništa loše kod Korija osim modrica, i zatim u medicinski centar. Rezultati rendgenskih snimaka i krvnih pretraga bili su normalni. Službenik Odsjeka za zaštitu djece i trajno starateljstvo naložio je da Kori bude pregledan i u Medicinskom centru Džerzi Šor.

Koka-kola je trebalo da bude lijek, kasnije postala piće

Koka-kola je trebalo da bude lijek, kasnije postala piće

Doktor Je Kja Aung, pedijatrijski lekar hitne pomoći koji je liječio Korija u Medicinskom centru Džerzi Šor u noći 1. aprila, svjedočio je da nije pronašao znakove infekcije ili respiratornih problema.

Kori je otpušten oko 1 ujutru i proveo je noć sa majkom u njenom stanu u gradu.

Tekstualne poruke pročitane na sudu pokazale su da je Gregor bio ljut na Mićijolo što nije ispoštovala rok od 19 časova da ostavi Korija i optužio ju je za "otmicu" njihovog sina.

Nakon što ga je ostavila, Gregor je pozvao liniju za prijavu zlostavljanja djece, koja je puštena u sudnici, optužujući Mićijolo da je podsticala sina da laže i kaže da ga je otac zlostavljao.

Britanija udarila na Rusiju, Moskva sprema odgovor

Britanija udarila na Rusiju, Moskva sprema odgovor

U 15.30, Gregor je nazvao Mićijolo i rekao joj da je Kori bolestan i da planira da ga odvede u bolnicu, rekla je.

Nadzorne snimke iz lobija bolnice u 15.53 pokazuju Gregora kako nosi svog sina preko ramena, dok dječakovo tijelo visi.

Stanje Koreja se brzo pogoršalo, svedočila je Karnevale, medicinska sestra hitne službe. Imao je napad i prestao je da diše, a mjere spasavanja nisu bile uspješne. Proglašen je mrtvim u 17.02.

Istraga

Sergej Rejmond Kols, koji radi u laboratoriji za digitalnu forenziku u kancelariji okružnog tužioca Oušna, svjedočio je u utorak da su nadzorne snimke iz bolnice i dnevnik poziva sa Gregorovog mobilnog telefona ukazivali na to da je Korijev otac napustio bolnicu oko 17.20.

U sudskom nalogu iz marta 2022. godine, sudija je odbio kauciju i naredio je Gregoru da ostane u pritvoru do suđenja, smatrajući da postoji visok rizik od bjekstva. Kasnije je pušten u skladu sa smjernicama za reformu kaucije u Nju Džerziju, rekli su tužioci.

Njemačka izručila državljanina BiH

Njemačka izručila državljanina BiH

Gregor je smatran potencijalnim bjeguncem zbog njegovih navodnih postupaka u satima i danima nakon Korijeve smrti, utvrdio je sudija, pozivajući se na vjerodostojnu izjavu o osnovama sumnje.

Upravo nakon 18 časova, prema sudskom nalogu, Mićijolo je poslala poruku Gregoru rekavši mu da ga policija traži.

Nekoliko minuta kasnije, Kols je svjedočio, Gregor je na svom mobilnom telefonu obavio nekoliko pretraga, uključujući "da li se telefon može pratiti u avionu" i "da li moj automobil može biti praćen". U narednim danima, pretrage koje su pronađene na Gregorovom telefonu uključivale su "da li unutrašnje krvarenje može podići nivo šećera u krvi", "kako nastaje gastrointestinalno krvarenje", "koliko dugo je potrebno da se umre" i "može li gastrointestinalno krvarenje biti sporo".

Ujutru 4. aprila, Kols je rekao, pretražio je "ubistvo utvrđeno autopsijom koliko vremena treba proći prije nego što optužbe budu podnijete" i "koliko vremena nakon autopsije optužbe se podnose".

Apokaliptični prizori, vrtlog na nebu iznad Trsta

Apokaliptični prizori, vrtlog na nebu iznad Trsta

Prema sudskom nalogu, Gregor je kratko nakon 18 časova, nakon Korijeve smrti 2. aprila, poslao poruku svojim roditeljima rekavši im da će biti odsutan neko vrijeme i zamolio ih da brinu o njegovom psu. Njegov mobilni telefon je bio lociran u Pensilvaniji, Arkanzasu i Tenesiju, rekli su istražitelji.

Sergej Majkl O'Hirn, svjedok iz Okruga Oušn, svjedočio je u utorak o pretresu Gregorovog automobila, koji je zaplijenjen prilikom saobraćajne kontrole u Alkoi, Tenesiju, 4. aprila.

Kada su istražitelji pretresli Gregorov dom 3. aprila, detektiv Okruga Oušn Metju Skuti svjedočio je 2. maja, pronašli su prljavu dječju odjeću na dnu kante za smeće u kuhinji ispod kese iz Mekdonaldsa i drugog smeća.

Duks je bio isprljan povraćkom, a farmerke i donji veš bili su prljavi od fekalija, od prepona naniže niz unutrašnje šavove farmerica, rekao je Skuti. Mićijolo je kasnije identifikovala odjeću kao onu u koju je obukla Korija ujutru na dan njegove smrti. Odjeća je, kako je rekla, bila čista u tom trenutku.

Nije šala: Kuća sa dvorištem u Toskani za 90.000 evra

Nije šala: Kuća sa dvorištem u Toskani za 90.000 evra

Detektiv je takođe identifikovao fotografije napravljene na Korijevoj autopsiji, koje, kako je rekao, pokazuju niz modrica i kontuzija, uključujući i one na glavi i vratu.

Tužioci će nastaviti da pozivaju svjedoke u srijedu.

U julu 2022. godine Gregor je odbacio dogovor o priznanju krivice koji bi ga poslao u zatvor na 30 godina bez mogućnosti uslovnog otpusta za obe optužbe, prema sudskim dokumentima koje je dobio sudski TV kanal.

Ako bude osuđen za ubistvo, mogao bi da se suoči sa doživotnim zatvorom. Optužba za ugrožavanje djeteta nosi kaznu do 10 godina.

PAŽNjA! SNIMAK JЕ UZNЕMIRUJUĆ!


(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera