Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Bajden da sastavi koaliciju za „oslobađanje“ Teksasa

  • Izvor: Agencije
  • 30.01.2024. 14:52

Vrijeme je da američki predsjednik Džo Bajden okupi međunarodnu koaliciju kako bi oslobodio stanovnike Teksasa u ime demokratije, objavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

„Vrijeme je da američki predsednik, u najboljoj tradiciji svog prethodnika Baraka Obame, izjavi da Teksas mora da ide i da okupi međunarodnu koaliciju da oslobodi sve stanovnike u ime demokratije“, napisala je Zaharova, prenose RIA Novosti. 

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je u petak da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima oko demontaže barijera postavljenih duž granice sa Meksikom kako bi se spriječio priliv ilegalnih migranata i poručio je da je Teksas spreman i za „nevjerovatan slučaj“ da predsjednik SAD Džozef Bajden federalizuje Nacionalnu gardu, prenio je ranije portal Hil. 

Nacionalna garda Teksasa ignorisala je odluku Vrhovnog suda kojom je odobreno uklanjanje barijere od žice i nastavila je izgradnju ograde duž granice sa Meksikom. 

Abot je je kritikovao Bajdena zbog nesprovođenja zakona o imigraciji i  istakao ustavno ovlašćenje koje država ima da se brani od invazije, jer se talas migranata koji pristižu na granicu nastavio. 

Guverner Teksasa najavio je „invaziju“ i mjere samoodbrane zbog situacije sa migrantima, ističući da će država sprovoditi sopstvenu politiku sve dok federalne vlasti ne uspiju da zaštite granicu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.