Britanski nosač aviona

Zapalila se "Kraljica Еlizabeta"

  • Izvor: Agencije
  • 12.03.2024. 12:04

Na britanskom nosaču aviona "HMS Kraljica Еlizabeta" izbio je požar dok je bio usidren u Škotskoj. Požar je izbio u petak uveče, dok je nosač bio usidren u Glenmalanu, izjavio je portparol Kraljevske mornarice.

"Manji, izolovani požar na 'HMS Kraljica Еlizabeta' je u kratkom roku stavljen pod kontrolu i potom ugašen", rekao je on.

Požar je izbio dok je sa broda istovarana municija, a vodeći brod britanske mornarice je iz Glenmalana trebalo da se uputi u Rosit, gdje je planirano da obavi popravka elisnog vratila, zbog kog ovo plovilo vrijedno tri milijarde funti, nije moglo da učestvuje na najvećoj vježbi NATO u posljednjih nekoliko decenija.

Šteta na jednoj od ključnih komponenti otkrivena je proteklog mjeseca, pa je odlučeno da umjesto "Kraljice Еlizabete", na vježbu bude poslat "HMS Princ od Velsa".

Međutim, zbog curenja goriva, plovidba drugog nosača aviona britanske mornarice je odložena. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.