Otac dvoje djece prošao horor

Zubar implantom probio vilicu i mozak čovjeka

  • Izvor: Blic
  • 23.04.2024. 16:41

Otac dvoje djece prošao je kroz pravi horor nakon što mu se odlazak kod zubara pretvorio u agoniju u kojoj mu je implant završio u mozgu. Nakon neuspješne intervencije, stomatolog je pobjegao, ostavljajući nesrećnog čovjeka da se sam snalazi.

Ramazan Jilmaz (40), otišao je u privatnu stomatološku kliniku u Bursi sa zuboboljom. Stomatolog koji ga je pregledao rekao mu je da ima labave zube koje treba da izvadi. Preporuka je bila da stavi implante, što je i učinio. Međutim, nakon ugradnje, jedan od njih je pravio problem. Tom prilikom usljed prekomjerne sile, implant je probio vilicu i završio je u mozgu nesrećnog muškarca iz Burse.

Zubar mu preporučio da ugradi implante

"Nakon što sam osjetio nelagodnost sa zubima, otišao sam u privatnu stomatološku kliniku u Niluferu. Nakon tamošnjih pregleda, obaviješten sam da mi je struktura kostiju delikatna, da su mi zubi labavi i da je preporučljivo da se podvrgnem proceduri implantacije. Doktor je tvrdio da ima 24 godine iskustva u ovoj oblasti i uvjerio nas je u svoju stručnost. Dakle, povjerio sam mu taj posao. Kasnije, dok mi je vadio zube i istog dana obavljao proceduru implantacije, obavijestio je svoju sekretaricu da je aparat koji koristi neispravan.", započeo je svoju ispovijest Jilmaz.

Tada je uslijedio početak pakla.

"Nastavio je da ručno izvodi proceduru. Dok je pokušavao da postavi šraf, primijetio sam da primjenjuje prekomjernu silu. Ukazao sam mu na to, spomenuo da sam čuo zvuk pucanja kostiju. Međutim, on me je uvjerio da je to normalno. Ali dok je nastavio da gura šraf, on se probio kroz vilicu i izašao je u predjelu iza oka gdje se nalaze mozak i kičmena tečnost.“, ispričao je Jilmaz.

Šraf prošao kroz vilicu i ušao u lobanju

Šraf je ušao skroz u njegovu lobanju, zbog čega je vrisnuo u agoniji. Zubar koji ga je doveo u tu situaciju, odveo ga je u lokalnu bolnicu i pobjegao sa lica mjesta, prenosi turska štampa.

Ljekari su mu uradili skener glave i odmah su ga odveli na operaciju koja je trajala satima, ali su hirurzi uspjeli da izvade šraf sa njegovog mozga.

"Dok sam vrištao od bola, konačno je napravio rendgenski snimak. Shvativši ozbiljnost situacije, odveo me je na odjeljenje hitne pomoći Univerzitetske bolnice Uludag. Nakon tamošnjih pregleda, ustanovljeno je da je šraf prošao u predjelu gdje se nalaze mozak i kičmena tečnost. Nakon toga su se sastali ljekari stručnjaci i odlučili da nastave sa operacijom.", ispričao je.

Pred operaciju se oprostio od djece

Otac dvoje djece je otpušten nekoliko dana kasnije i sada se nalazi na oporavku. Dodatnu notu bizarnosti u cijelom horor slučaju dodaje činjenica da zubar A.D. odbija da vrati nesrećnom Jilmazu novac tvrdeći da je incident produkt medicinske komplikacije, zbog čega je muškarac iz Burse riješio da sudski goni stomatologa.

"Prije operacije upozoravali su me da bih mogao izgubiti život. Pričao sam se sa svojom djecom i oprostio se od njih. Srećom, bezbjedno sam izašao iz operacije.“, rekao je on na kraju razgovora za medije.

(Blic)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: