Google

Chrome ima rješenje ako ne želite da drugi znaju šta ste pretraživali

 • Izvor: B92
 • 27.01.2023.15:31

Google korisnicima svog Chrome veb pregledača trenutno šalje nadogradnju koja će omogućiti da biometrijskom zaštitom telefonom dodatno zaštitite pristup tabovima pregledača, koji su otovoreni u anonimnom prozoru.

Chrome Incognito ili anonimni prozor, ukoliko koristite Google veb pregledač, može da vam posluži ukoliko želite da pogledate neki internet sadržaj za koji ne želite da ostane u vašoj istoriji Chromea.

Anonimni način rada ne pamti vašu istoriju surfovanja, ali ukoliko zaboravite da ugasite taj prozor, a neko dođe do vašeg telefona, moći će da vidi po kakvim "škakljivim" stranicama ste surfovali.

U svojoj najnovijoj objavi na blogu, Google je obavijestio da je novitet već dostupan korisnicima iOS-a, a sada stiže i Android korisnicima.

Ukoliko uključite zaštitu, neko ko koristi vaš telefon neće moći da otvori pregledač i vidi šta ste privatno gledali.

Opcija "Zaključaj anonimne tabove kada zatvorite Chrome" radi ono što joj ime sugeriše — možete otvarati anonimne tabove, ali ako se prebacite na drugu aplikaciju, moraćete da otključate Chrome kada se vratite da biste došli do skrivenih tabova.

To možete da učinite putem PIN-a za otključavanje telefona ili putem biometrije poput otiska prsta ili lica.

Međutim, bilo ko s pristupom vašem uređaju i dalje može da vidi vaše redovne tabove bez otključavanja.

Da biste omogućili funkciju, idite na tri tačkice u gornjem desnom uglu i kliknite na Chrome Settings → Privacy & Security → Turn ON "Lock incognito tabs when you close Chrome", navode iz Googlea, prenosi "B92".

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.