Jednostavan način

Evo kako vaš telefon može da prepozna skrivene kamere

 • Izvor: B92
 • 29.01.2023.17:47

Pametni telefoni iz godine u godinu postaju sve pametniji, a možda niste znali to da su kamerice dobrog dijela današnjih smartfona u stanju da detektuju skrivene kamere.

Kako bi mogle da snimaju u uslovima slabog ili nikakvog osvjetljenja, nadzorne kamere često koriste infracrveni spektar svjetla. Ljudsko oko ne može da ga vidi, ali kamerica telefona itekako može.

Kako provjeriti može li kamera vašeg telefona da detektuje infracrvenu svjetlost?

Možete izuzetno jednostavno da provjerite da li je kamera vašeg mobilnog ljubimca opremljena mogućnošću detekcije infracrvene svetlosti, korišćenjem daljinskog upravljača televizora.

Pokrenite kamericu telefona, pa je usmjerite prema daljinskom upravljaču TV uređaja. Pritisnite neki taster na njemu i posmatrajte ekran telefona.

Ako je vaša kamera u stanju da detektuje infracrvenu svjetlost, ona će se prikazati kao stalna ili pulsirajuća svjetlost.

Pored toga, ako kamera na poleđini uređaja ne detektuje infracrvenu svjetlost, nije isključeno da to neće moći prednja, pa isprobajte i tu opciju.

Detekcija infracrvene svjetlosti putem kamere telefona može biti korisna ako želite da provjerite da li postoji skrivena kamera u nekom AirBnB ili nekom drugom privatnom smještaju koji koristite, a ne smatrate ga pouzdanim. U takvim smeštajima najbolje je što više zamračiti prostoriju, aktivirati kameru telefona i pregledati prostor.

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.