Društvena mreža

Fejsbuk će ukloniti sadržaj koji podržava nerede u Brazilu

  • Izvor: Srna
  • 09.01.2023.13:07

Društvena mreža "Fejsbuk" ukloniće sav sadržaj kojim se pruža podrška neredima u Brazilu, jer se time krši politika kompanije, saopštio je portparol "Mete" Endi Stoun.

On je govorio nakon što su pristalice bivšeg brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara juče zauzeli zgradu Naconalnog kongresa Brazila i Vrhovnog suda, kao i predsjedničku palatu u Braziliji. Policija je do kraja dana vratila kontrolu nad zgradama.

"Mi to ocjenjujemo kao događaj kojim se krše pravila, što znači da ćemo ukloniti sadržaj kojim se podržavaju ili veličaju takvi postupci. Aktivno posmatramo situaciju i nastavićemo da uklanjamo sadržaj kojim se krši naša politika", rekao je Stoun američkim medijima.

Predsjednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva nazvao je napade u Braziliji varvarskim i naredio da se uz pomoć federalnih snaga vrati red u prijestonici, prenio je "Sputnjik".

Federalna intervencija trajaće do 31. januara, u skladu sa predsjednikovim dekretom koji je on juče pročitao u Sao Paulu. Guverner Brazilije Ibanjes Roča izjavio je da je privedeno više od 400 lica.

EU, SAD i brojni latinoamerički lideri, kao i Bolsonaro, osudili su napade na zgrade vlade u Braziliji.

Tagovi: