Od naredne godine na tržištu

Fejsbuk radi na prvom pametnom satu sa dvije kamere

 • 11.06.2021. 10:51

Fejsbuk zauzima novi pristup prema izradi prvog pametnog sata, koji kompanija nije javno potvrdila, ali trenutno planira da bude predstavljen sljedećeg ljeta.

Uređaj će imati ekran sa dvije kamere koje se mogu odvojiti od zgloba za snimanje slika i video snimaka, koji se mogu dijeliti kroz Fejsbukov paket aplikacija, uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani ekrana sata postoji prvenstveno za video pozive, dok se 1080p kamera sa automatskim fokusom na zadnjoj strani može koristiti za snimanje snimaka kada se odvoji sa globa od okvira od nerđajućeg čelika.

Fejsbuk pokušava da napravi i dodatke za pričvršćivanje kamere na stvari poput ruksaka, prema riječima ljudi upoznatih sa projektom.

U budućim verzijama sata, Fejsbuk planira da on služi kao ključni uređaj za prijavljivanje planiranih naočara za proširenu stvarnost, za koje izvršni direktor Mark Zakerberg misli da će jednog dana biti sveprisutne poput mobilnih telefona.

Facebook plans first smartwatch for next summer with two cameras, heart rate monitor https://t.co/1c2Dg32NsP pic.twitter.com/F9Zk0E0A23

Fejsbuk želi da objavi prvu verziju sata u ljeto 2022. godine i već radi na drugoj i trećoj generaciji za naredne godine. Zaposleni su nedavno razgovarali o cijeni uređaja od oko 400 dolara, ali bi se cijena mogla promijeniti. Iako je malo vjerovatno, Fejsbuk bi takođe mogao potpuno ukinuti sat, jer uređaj još uvijek nije ušao u masovnu proizvodnju ili čak dobio zvanično ime.

Тагови:
 • 22:15 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм