Ново

Фејсбук уводи битну промјену: Ево како ће приказивати видео садржај

  • Извор: Агенције
  • 06.04.2024. 13:10

Вертикално снимљени видео снимци веома су популарни и свеприсутни, па ће у Фејсбуковој апликацији приказ свих видео снимака подразумијевано бити вертикалан, док ће хоризонтална оријентација постати изузетак.

Од гађења према вертикалном видеу, некада неприродном формату који није прилагођен мониторима и телевизорима, дошли смо до тога да они постају стандард, јер су прилагођени телефонима – а сви остали формати томе морају да се прилагоде.

Фејсбук је увођењем Стори и Рилс садржаја већ кренуо у смијеру "ТикТокизације", као и многи други, а ове недјеље је најављен још један корак у истом правцу: нови видео плејер у оквиру мобилних апликација, оријентисан примарно ка вертикалном videu.Facebook.com

Фејсбук ће на иОС-у и Андроиду добити обједињени интерфејс за приказ видеа, у којем ће се приказивати Рилци, дужи видео снимци и преноси уживо, а свима њима биће заједничко то што ће приказ бити по дифолту – вертикалан.

Отварањем видеа покреће се плејер преко читавог екрана, а додиривањем по екрану активираће се познате контроле за "премотавање" или заустављање репродукције. У случају да покренете видео који је сниман хоризонтално, и он ће бити приказан у вертикалној оријентацији, дакле не у пуном сјају, све док не заокренете телефон за 90°.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: