ATV

Kompanija saopštila

Google započinje proljećno čišćenje, brišu se nalozi

  • Izvor: B92
  • 18.05.2023. 12:22

Ako svoj Google nalog niste koristili u prethodne dvije godine, mogli biste dobiti imejl podsjetnik u kojem vas kompanija poziva da se prijavite i održite ga aktivnim.

Ako ste vlasnik naloga na Google-u koji niste koristili već dugo vremena, ali želite da ga zadržite, možda nije loša ideja da se prijavite na njega.

Kompanija je upravo objavila da će početi da briše neaktivne naloge na koje se niko nije prijavio tokom prethodne dvije godine.

Google ovaj potez opisuje kao pojačavanje bezbjednosti, ali lako se da naslutiti da je u priči i smanjenje troškova, kao i oslobađanje prostora na serverima.

Svako ko ima nalog koji je neaktivan duže od dvije godine dobiće imejl s upozorenjem, a način na koji može da spasi nalog relativno je jednostavan – samo mora da se prijavi u roku od 60 dana. Prvo brisanje naloga najavljeno je za decembar 2023.

Imejl upozorenja biće poslat na nalog koji se briše, kao i na sve one koji služe kao bezbjednosna mjera. Deaktivacija i brisanje primijeniće se na sve aplikacije koje su povezane na nalog, uključujući Gmail, Docs, YouTube, Google, Photos, Meet i Calendar.

Mjera će obuhvatiti samo personalne naloge, što znači da su bezbjedni školski i poslovni nalozi.

Tagovi: