Svič tu Android

Gugl Eplu ponudio korisnu aplikaciju

  • Izvor: Agencije
  • 14.04.2022.15:46

Kompanija Gugl je lansirala aplikaciju Svič tu Android za uređaje s operativnim sistemom iOS.

Aplikacija Svič tu Android dostupna je korisnicima uređaja s iOS putem ApStora, a dizajnirana je tako da pomogne korisnicima Ajfona i Ajpeda da importuju kontakte, fotografije, klipove i kalendare na uređaj s operativnim sistemom Android.

Aplikacija takođe pokazuje korisnicima kako da isključe ajmesidž aplikaciju u korist razmjene poruka na Androidu, kao i da obave transfer fotografija i videa povezivanjem na ajklaud.

Gugl je lansirao novu aplikaciju prilično tiho, a na Svič tu Android stranici još uvijek nema zvanične obavijesti iako se aplikacija može preuzeti putem direktnog linka s tim da se u rezultatima pretraživanja ne pojavljuje.

Aplikacija predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na aktuelni sistem, koji zahtijeva od korisnika da obavi bekap fotogorafija, klipova, kalendara i kontakata korištenjem Gugl Drajv iOS aplikacije. To je prvi put uočeno tokom prošlog ljeta u kodu “sakrivenom” u Guglovom Data Transfer Tool alatu, a viđeno je i u novijem izdanju s mogućnošću importovanja ajklaud klipova i fotografija u Gugl fotos.

Eplova aplikacija se pojavila još u septembru 2015. godine, tako da je Guglu definitivno trebalo mnogo vremena da odgovori, prenosi Klix.

Muv tu iOS aplikacija radi na isti način te pomaže korisnicima da importuju fotografije, klipove, poruke i kontakte s Androida lakše nego ikad prije.

Samsung ima vlastiti sistem pod nazivom Smart Svič, koji pomaže korisniku da se prebaci s Ajfona ili drugog uređaja s Androidom na Galaksi smartfon. Međutim, dostupna je samo putem Gugl pleja i putem Galaksi stora, te ne radi na iOS-u.

Tagovi: