"Нико је није користио"

Гугл ускоро гаси још једну услугу

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 06:00

Google One VPN додатна услуга за претплатнике Google Оне, престаје са радом због недовољног интересовања корисника. Ова услуга, лансирана 2020. године, била је намијењена пружању веће сигурности и приватности на интернету за кориснике који плаћају додатни простор на Гугл Клауд платформама као што су Џимјел, Драјв и Гугл Фотос.

Иако је првобитно ВПН био доступан само у скупљем пакету са 2TB простора, касније је постао доступан за све нивое претплате, укључујући и најјефтинији план од 2 долара мјесечно. Упркос овим промјенама, ВПН није успио да привуче довољно корисника, што је довело до одлуке о његовом укидању.

Према изворима, постоје још два ВПН производа под окриљем Гугла: Пиксел  (Pixel) ВПН и Гугл Фи ВПН, који остају у функцији. Пиксел ВПН је интегрисан са Пиксел телефонима, док је Гугл Фи ВПН ексклузиван за кориснике Гугл Фи услуге на Андроиду и иОС-у.

Гугл није одредио тачан датум укидања услуге, али је најављено да ће ВПН бити постепено угашен током 2024. године. Као разлог за гашење услуге, из Гугла наводе да "људи једноставно нису користили [ВПН]", као и да је Виндовс клијент био превише проблематичан, што је отежало његово одржавање.

Ова одлука представља још један у низу потеза Гугла којим се смањује спектар понуђених услуга, фокусирајући се на оно што корисници највише користе и цијене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: