Oglasila se kineska kompanija

Huawei i Google prekinuli saradnju

 • Извор: Блиц
 • 28.05.2023. 13:06

"Alphabet Inc's Google", krovna Guglova firma, odlučila je da prekine saradnju sa „Huawei“, a sada se oglasila i ta kompanija.

"Huawei“ je poručio kako će, u vidu bezbjednosnih ažuriranja, pružiti podršku svim postojećim korisnicima, ali i svima koji će kupiti njihove uređaje koji su trenutno na zalihama širom svijeta.

"Huawei“ je značajno doprinio razvoju i rastu sistema Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih partnera Androida blisko smo sarađivali s njihovom platformom otvorenog izvora kako bismo razvili sistem koji će biti na korist kako korisnicima, tako i industriji – navodi se u saopštenju.

Pazite šta pretražujete: Prevaranti vrebaju najviše na ovim mjestima

Pazite šta pretražujete: Prevaranti vrebaju najviše na ovim mjestima

"Huawei" će nastaviti da pruža ažuriranja i nastaviće sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog sistema kako bi svim korisnicima pružili najbolje iskustvo, poručili su iz kompanije.

Ovdje nije riječ o potpunom prekidu poslovanja između te dvije kompanije, jer će Huawei i dalje imati pristup Android verzijama softvera koji su dostupni preko „open source“ licence.

Iz kompanije Gugl su istakli da će „Google play“ biti i dalje dostupan:

Snima vas: Ako imate ovu aplikaciju, brišite je odmah

Snima vas: Ako imate ovu aplikaciju, brišite je odmah

- Pridržavamo se zahtjeva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, „Google Play“ i „Google Play Protect“ će nastaviti da funkcionišu na postojećim „Huawe“i uređajima.

To je potvrdio i Android:

-Svim „Huawei“ korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uvjeravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahtjeva američke vlade, usluge kao što su „Google Play“ i „Google Play Protect“ nastaviti da funkcionišu na postojećim „Huawei“ uređajima,” prenosi Telegraf.

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.