Popularna platforma

Instagram dodaje alatke za lakše kreiranje sadržaja

  • Izvor: B92
  • 22.07.2022.19:26

​Meta je predstavila novu alatku, koja proširuje mogućnosti korisnika da sa drugima sarađuju koristeći Instagram Reels.

Korisnici sada, pored videa, mogu da remiksuju i fotografije na Instagramu. Dodato je više Remix planova, uključujući zeleni ekran, podijeljeni ekran ili picture-in-picture pregled, a korisnik može i sam da doda svoj pečat u postojeći Reel.

Moguće je i dodavanje sopstvenog remiksa na kraj postojećeg Reela, umjesto da se puštaju jedan pored drugog. Ovaj format je bolji kada imate nešto novo i aktuelno da objavite.

Meta nudi i nove šablone, koji će olakšati kreiranje Reels sadržaja sa unaprijed ubačenim zvučnim i video efektima. Još jedna nova funkcija je i mogućnost snimanja pomoću prednje i zadnje kamere na telefonu istovremeno, korišćenjem Instagram kamere.

Na kraju, potvrđena je i funkcija koja je ranije procurela u javnost, a to je da će sav video koji se okači na Istagram moći da se pretvori u Reels, dok god je njihova dužina ispod 15 minuta.

Klipovi dužine ispod 90 sekundi mogu biti i preporučeni u okviru aplikacije, što će im omogućiti da postanu šire dostupni. Ukoliko vam je profil podešen kao privatni, Instagram neće koristiti Reels kao preporučene i neće retroaktivno konvertovati starije ubačene video klipove.

Ova funkcija stiže korisnicima u predstojećim nedjeljama, a sve korisnikove video i Reels objave će objediniti u okviru jednog taba u aplikaciji, prenosi b92.

Tagovi: