ATV

Савјети

Како да батерија на Андроиду дуже траје?

  • Извор: Блиц
  • 24.09.2023. 10:36

Гугл је недавно објавио серију савјета којима се корисницима Андроид уређаја пружају практичне препоруке за продужење трајања батерије.

Ови савјети се фокусирају на различите аспекте кориштења телефона, од подешавања освијетљености до управљања апликацијама.

Ево свеобухватног погледа препорука које Гугл даје корисницима.

Брже искључивање екрана

Први савјет је брже искључивање екрана. Када екран није у употреби, његово искључивање може помоћи у уштеди батерије. Ово је лако постићи подешавањем аутоматског гашења екрана послије одређеног временског оквира.

Контрола освијетљености

Освијетљеност екрана је још један фактор који утиче на потрошњу батерије. Гугл препоручује смањење освијетљености и активирање функције за аутоматско одређивање освијетљености која прилагођава ниво освијетљености у складу са условима амбијенталног свијетла.

Управљање апликацијама и адаптивна батерија

Гугл сугерише да корисници идентификују и ограниче апликације које знатно утичу на потрошњу батерије. Активирање функције “Адаптивна батерија” може помоћи у паметном управљању потрошњом енергије на основу корисничких образаца.

Искључите непотребне опције и налоге

Препоручује се и искључивање звучног и вибрирајућег реаговања тастатуре, као и брисање неактивних налога који су повезани са Андроид уређајем, како би се смањила позадинска активност.

Тамна тема и додатни савјети

Активирање тамне теме такође може помоћи у очувању батерије, посебно на уређајима са АМОЛЕД екранима. Поред тога, Гугл савјетује коришћење Вај-Фај мреже умјесто мобилних података и редовно ажурирање софтвера за додатне оптимизације батерије, пише Катера.

Када је вријеме за нови телефон?

Уколико примјетите да ниједан од наведених савјета не даје жељене резултате, можда је вријеме за разматрање куповине новог телефона или замјене батерије.

Оптимизација батерије је важан аспект укупног корисничког искуства и овакве препоруке могу знатно помоћи корисницима у свакодневном коришћењу Андроид уређаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: