ATV

Google Play

Kako Google planira da zaustavi maliciozne aplikacije na Androidu

  • Извор: Агенције
  • 15.07.2023. 16:19

Google se bori protiv stalne invazije zlonamjernog softvera na Google Play tako što zahtijeva od svih novih naloga razvojnih programera koji se registruju kao organizacija da daju važeći DUNS broj prije prijave aplikacija.

Nova mjera ima za cilj da poboljša bezbjednost i pouzdanost platforme i dio je napora da se obuzda slanje zlonamernog softvera s novih naloga.

Obično se zlonamjerne aplikacije na Google Playu prijavljuju na pregled bez opasnog koda ili sadržaja, koji se kasnije plasiraju putem ažuriranja u fazi nakon instalacije.

Zlonamjerne aplikacije prijavljuju se i uklanjaju iz Play prodavnice, a njihovi programeri bivaju zabranjeni. Međutim, njima je relativno lako da kreiraju novi nalog i pošalju iste opasne aplikacije pod novim imenom i temom.

Na WhatsApp-u sada možete da sakrijete broj telefona

Na WhatsApp-u sada možete da sakrijete broj telefona

Kako bi riješio ovu rupu u zakonu, počevši od 31. avgusta 2023. godine, Google će zahtijevati od svih programera koji kreiraju nove naloge preko Play konzole da daju važeći DUNS broj .

DUNS (Data Universal Numbering System) su jedinstveni su devetocifreni identifikatori koje kompanija za komercijalne podatke i poslovnu analitiku Dun & Bradstreet dodjeljuje jedinstvenim firmama, prenosi Bajtboks.

Organizacije koje traže DUNS broj od Dun & Bradstreeta moraju da dostave nekoliko dokumenata koji pomažu u provjeravanju dostavljenih informacija, a postupak može da traje do 30 dana.

Pogledajte 3D animaciju implozije podmornice koja je pregledana više od šest miliona puta

Pogledajte 3D animaciju implozije podmornice koja je pregledana više od šest miliona puta

DUNS je globalno priznati vlasnički standard koji koriste vlada Sjedinjenih Američkih Država, Evropska komisija, Ujedinjene nacije i Apple i smatra se pouzdanim.

Zahtijevanjem DUNS broja od programera softvera, Google će kreatorima zlonamernih aplikacija znatno otežati ponovnu registraciju u prodavnici aplikacija jer bi morali osnuju novu kompaniju kako bi se vratili na platformu.

Uz gore navedeno, Google će promijeniti odjeljak "Podaci o kontaktu" u unosima aplikacija u Play prodavnici, preimenujući ga u "Podrška za aplikacije" i dodajući više informacija o programeru.

Prethodno je ovaj odjeljak imao ime, e-poštu i lokaciju programera, ali sada će uključivati i naziv kompanije, kompletnu adresu kancelarije, URL veb sajta i telefonski broj.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.