Handball 21

Ljubitelji sporta uživaju u video igrama, osim ljubitelja rukometa

  • Izvor: ATV
  • 23.01.2023.22:58

Fudbal, tenins, košarka, ragbi, bejzbol, pa čak i neke olimpijske discipline sportskih igara ugledale su svoju vertuelnu dimenziju.

Ogroman novac se ulaže u razvoj igrica poput FIFA, NBA2K, NFL, UFC i ove igrice dobijaju iz godine u godinu uvijek novu dimenziju oduševljena jer su igre sve više realističnije i bolje.

Ipak, sa jednom sportskom igrom ne ide nikako. U jeku Svjetskog prvenstva u rukometu ovaj sport je trenutno glavna tema. Ali, za oni koji bi zaigrali neku video igricu i dalje nema utjehe.

EKO Software prethodnih nekoliko godina razvoja igru Handball, međutim, fizika, grafika i sve vezano za tu igru je veoma očajno. Toliko očajna da nema ni prolaznu ocjenu.

Razloga je mnogo, a prvi se kreće oko zarade. Rukomet nije toliko popularan sport i nema previše ljubitelja na zapad, naročito onih bogatih ljubitelja.

Uz licencirane timove i igrače svih liga, kao i terene, sveje bilo obezbjeđeno da ova igra ima svijetlu budućnost.

Kritičari kažu da osim pasivnog dodavanja lopte dok se ne stvore uslovi za šut nema ništa. Komande ne odgovaraju, grafika je loša, fizika nerealna. Prilikom šuta, igra uspori kako bi mogli biti precizniji, ali i sa tim uglavnom se šutira pored gola. Takođe, kompjuter kao protivnik je izuzetno loš.

Ali ništa od onoga što je glavna čar FIFA ili NBA, kao što su driblinzi, potezi, zakucavanja i slično, ovdje nema. Riječ je o previše sirovoj igri za 21. vijek.

Posljednje izdanje je Handball 21, a pitanje je hoće li biti još.