ATV

Mreža Iks

Mask: Uvodimo pretplatu u borbi protiv botova

 • Izvor: SRNA
 • 18.09.2023. 22:41

Ilon Mask, američki tehnološki preduzetnik i vlasnik društvene platforme Iks, ranije poznate kao Tviter, izjavio je danas da je borba protiv botova ključni razlog zbog kojeg ova mreža postepeno prelazi na uvođenje mjesečne pretplate.

"Ovo je zapravo izuzetno težak problem. To je vjerovatno i zaista jedini i najvažniji razlog zašto prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korišćenje sistema Iks. To je jedini način koji sam mogao da smislim u borbi protiv ogromnih armija botova", rekao je Mask u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Aktiviranje botova u velikim količinama je jeftino, ali kada je u pitanju plaćanje svakog od njih mjesečno, čak i u manjim iznosima, postaje prilično skupo i glomazno, jer vlasnik mora da pronađe novi način plaćanja svaki put kada stekne novog bota, dodao je Mask.

"Dakle, to je zapravo ograničenje koliko različitih kreditnih kartica možete pronaći čak i na mračnom vebu ili nečemu drugom", rekao je američki preduzetnik.

Mask i Netanjahu su se sastali u San Francisku radi razgovora o različitim temama, uključujući vještačku inteligenciju, antisemitizam i pravosuđe.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.