Procurili podaci korisnika

Meta kažnjena sa 265 miliona evra

 • Izvor: Srna
 • 28.11.2022.16:39

Irska regulatorna agencija kaznila je danas kompaniju "Meta", koja je vlasnik "Facebooka", sa 265 miliona evra jer su na svjetsku mrežu "procurili" podaci o pola milijarde njenih korisnika.

Nadležna agencija saopštila je da je odluka donesena nakon "sveobuhvatnog istražnog procesa i u saradnji sa ostalim tijelima za zaštitu podataka u EU", prenio je AFP.

Evropsko sjedište "Mete" je u Dablinu, kao i centri ostalih velikih globalnih tehnoloških kompanija, uključujući Google, Apple i Twitter.

Kao rezultat, irska agencija za zaštitu podataka postala je regulator koji ima mogućnost da pozove ove kompanije na odgovornost.

Agencija je utvrdila da je društvena mreža čiji je vlasnik Mark Zakerberg prekršila dva člana zakona EU o zaštiti podataka.

Pored izricanja kazne, agencija je naredila "Fejsbuku" da uskladi svoj rad sa zakonom uvođenjem konkretnih mjera i u ograničenom vremenskom okviru.

"Meta" za sada nije reagovala na ove informacije.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.