Награда 20.000 долара

Најављен избор за Мис вјештачке интелигенције

 • Извор: Агенције
 • 18.04.2024. 14:29

Избори за Мис можда нису популарни као некада, али уз помоћ нових технологија имају добре шансе да поново заокупе пажњу широке јавности.

Мис АИ је, баш као што му и само име каже, избор за најљепшу компјутерски генерисану жену, односно "АИ жену", а кандидаткиње се такмиче кроз разне категорије.

Иза овог такмичења стоји организација "World AI Creator Awards", а било ко може да се пријави. Све што је неопходно да урадите јесте да пошаљете фотографију своје АИ жене, те да одговорите на дугачак низ питања.

Нека од ових питања се односе на саме "такмичарке" као на правом избору за Мис, али нека су упућена и њиховим креаторима, да би се видјело на који начин су их направили, као и колико пратилаца су успјеле да добију на друштвеним мрежама.

Гледаће се колико је новца АИ генерисана жена донијела свом творцу, али ће се гледати за сваку и детаљи, како би се видјело колико је вјеродостојна, односно колико реалистично заправо изгледа.

Нарочито ће се, притом, обратити пажња на очи и руке модела, јер се АИ софтвер управо с овим највише мучи код генерисања људских ликова.

Ако вам се све ово чини претјерано, можда ће вас награда убиједити у супротно - мотивацију творцима за учествовање представља наградни фонд од 20.000 долара.

Пратите нас и путем Вибера

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.