LinkedIn

Najozbiljnija društvena mreža postaje "još ozbiljnija"

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 01.09.2021.20:28

Od kako postoje, društvene mreže se međusobno prate i trude da ne zaostaju jedna za drugom.

Mogućnost kreiranja "priča", koju je prvi uveo Snapchat (Snapchat Story) za kratko vrijeme se proširila i postala popularna i na ostalim platformama, pa se tako danas više "storija" dnevno objavljuje na Instagramu nego na samom Snapchatu.

Ima, međutim, i suprotnih primjera. Tako je jedna od, uslovno rečeno, najozbiljnijih mreža - LinkedIn, u vlasništvu Microsofta, sada odlučila da ukine mogućnost postovanja "priča".

LinkedIn je, kao mreža namijenjena povezivanju poslovnih ljudi, sada shvatio da "zabavan način" sa prezentaciju sadržaja nije nešto što njegovi korisnici vole da koriste, pa je zato najavio da će im uskoro ponuditi "nešto drugačije i bolje".

Iz Microsofta navode da su, na osnovu dosadašnjih iskustava, zaključili da njihovi korisnici vole duže i sadržajnije video snimke u kojima do izražaja dolazi njihova ličnost, profesionalnost i stručnost, piše "ZDnet".

Korisnici LinkedIna, takođe, žele i dodatne kreativne alate kojima će moći u većoj mjeri da privuku pažnju i podstaknu veći angažman korisnika, tvrde iz Microsofta.

Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će korisnici prihvatiti novu opciju i da li će objavljivati više videa nego do sada.