Prvi model od sljedeće godine

Nio ulazi na tržište mobilnih telefona

  • Izvor: klix.ba
  • 04.08.2022.19:52

Kompanija Nio Mobile Technologies Co Ltd je danas zvanično registrovana s kapitalom od 100 miliona dolara, a predstavnik je suosnivač i predsjednik kompanije Nio Kuin Lihong.

Prema dokumentima za registraciju, kompanija će se baviti razvojem i prodajom elektronskih proizvoda, mobilnih, nosivih i komunikacijskih uređaja. Također razvijaće softver i AI hardver, a vlasnik je Nio Nextev Limited.

Nio posjeduje i druge kompanije, ali je ovo prva koja u svom imenu sadrži mobilnu tehnologiju, kao i u svom opisu. Registracija kompanije pokazuje da je Nio itekako ozbiljan u namjeri da uđe na tržište mobilnih telefona. Prvi model će biti predstavljen naredne godine, a pratiće standarde koje postavlja Epl.

Nio proizvodi “pametna električna vozila sljedeće generacije” koja su veoma povezana te koriste svu najnoviju tehnologiju, no vlasnici koji koriste Eplove mobilne imaju problema s obzirom na činjenicu da Epl npr. ne dopušta potpuni pristup mmW tehnologiji koju Nio koristi u svojim vozilima.

U razgovoru s kupcima je Li kazao da oni koji koriste mobilne s Androidom ne moraju mijenjati svoje uređaje do naredne godine, a to je nagovještaj da će Niov telefon biti spreman nedugo nakon toga. Špekulacije govore da će biti veoma lijep te da će kupcima biti na raspolaganju i boje u koje su lakirani njihovi automobili. Mobilni telefon će biti nešto jeftiniji od Ajfona.

Analitičari očekuju da će Niov mobilni telefon donijeti malu revoluciju u svijet mobilnih uređaja, prenosi Kliks.

Tagovi: