ATV

Microsoft

Nova nadogradnja za Windows 10 korisnicima zadaje glavobolje

  • Izvor: Agencije
  • 23.05.2023. 11:21

Microsoft je nedavno objavio novu nadogradnju za Windows 10, a ovih dana stižu informacije korisnika da ona uzrokuje mnogo problema.

Korisnici Windowsa 10 susreću se s raznim problemima nakon najnovije nadogradnje ovog operativnog sistema. Radi se o nadogradnji s brojem KB5026361 za maj ove godine, koja je objavljena prije nekoliko nedjelja.

Najveći problemi odnose se na "rušenje" PC-a, kao i izvještaje o pojavljivanju Blue Screen of Death (BSoD) nakon ažuriranja.

Neki od tih BSoD-ova stižu s greškom koja glasi "Process1 Initialization Failed", a Neowin izvještava da se to dešava zbog toga što je datoteka Bootcat.cache oštećena.

Drugi korisnici Windowsa 10 nailaze na problem koji zvuči poznato – neuspjeh u instalaciji ažuriranja. Ovaj problem prate besmisleni kodovi, kao što je 0x800f0922.

Google ima novitet za Gmail koji vam se neće dopasti

Google ima novitet za Gmail koji vam se neće dopasti

Pored toga, korisnici ističu da se podešavanja miša resetuju nakon ažuriranja. Na Redditu korisnici prijavljuju i da njihov Wi-Fi na laptopu ne radi i da Task Bar ne reaguje nakon ažuriranja.

Problema s kumulativnim ažuriranjem Microsoft nikako ne može da se riješi, jer je iste imao i Windows 11.

Očekuje se da će američka kompanija uskoro istražiti ove probleme i riješiti ih, iako u posljednje vrijeme djeluje da je Microsoft mnogo više fokusiran na Windows 11, što s druge strane i nije neočekivano.

Instagram uvodi novu funkciju

Instagram uvodi novu funkciju

Podsjetićemo, nedavno su iz Microsofta naveli da će 22H2 nadogradnja biti posljednje ažuriranje funkcija za Windows 10 operativni sistem. Kako su naveli iz američke kompanije, sve verzije Windowsa 10, uključujući Home, Pro, Enterprise, Education, Pro Education, WorkStation Pro i IoT Enterprise, prestaće s podrškom 14. oktobra 2025. godine. 

(Neowin, Bajtbox)

Tagovi: