ATV

Novo ažuriranje

Plejstejšn 5 postaje tiši i pristupačniji

  • Izvor: Telegraf
  • 14.09.2023. 23:00

Soni je objavio novo ažuriranje softvera za svoju PlayStation 5 konzolu, koje donosi niz ključnih poboljšanja i novih funkcija. Najprimjetnija promjena je mogućnost da se ukloni ili utiša zvuk pri pokretanju konzole, što je osobito prijatno za korisnike koji se nerviraju zbog tradicionalnog "bip" zvuka.

Једна од најишчекиванијих функција је проширена подршка за М.2 дискове, сада са максималним капацитетом од осам терабајта. Ово је двоструко више од претходног лимита, омогућавајући играчима да складиште много више садржаја. Такође је додата подршка за Долбy Атмос звук. Ако ваш телевизор или соундбар подржавају Долбy Атмос, сада можете у потпуности искористити 3Д звук.

Ново ажурирање такође доноси помоћни контролер као функцију на нивоу система, омогућавајући два играча да заједно учествују у истој синглплејер игри. Осим тога, ажурирање доноси и претрагу унутар библиотеке игара , као и могућност реаговања на текстуалне поруке са емотиконима.

Додатне ситне промјене укључују вибрације у менијима и напредније опције за позивнице у групама. Конзола сада такође подржава више уређаја за Ремоте Плаy, укључујући телевизоре са Андроидом 12 и Цхромецаст 4К моделе.

Ово ажурирање стиже у тренутку када тржиште конзола доживљава знатну конкуренцију, не само од стране Мајкрософтовог Иксбокса, већ и растућег тржишта цлоуд гаминга и ПЦ игара. С обзиром на овакво стање на тржишту, ново ажурирање за Плејстејшн 5 може се сматрати Сонијевим стратешким потезом да одржи своју позицију и повећа задовољство корисника.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: