Novi model

Samsung sprema jeftiniji savitljivi telefon?

  • Izvor: Agencije
  • 07.06.2022.15:07

Samsung dominira na tržištu savitljivih telefona, a već je dostupno za kupovinu nekoliko ovakvih telefona. Južnokorejski gigant je izgleda odlučio da dodatno pojača svoju vodeću poziciju u ovom dijelu tržišta.

Dok se kompanija sprema da uskoro predstavi Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip telefone naredne generacije, novi izvještaj sugeriše da bi Samsung mogao da predstavi i jeftiniji savitljivi telefon tokom narednih godina.

Dojavljivač @chunvn8888 je na Twitteru objavio da Samsung radi na jeftinijem fleksibilnom telefonu, koji na tržište stiže u okviru kompanijine Galaxy A serije. Međutim, ovaj telefon neće biti objavljen u neko skorije vrijeme i nagađa se da će biti ozvaničen tokom 2024. ili 2025. godine.

Kako se svake godine objavljuju novi savitljivi telefoni, njihove cijene postepeno padaju i za nekoliko godina biće isplativo za Samsung da predstavi budžetski savitljivi telefon.

Ostaje da se vidi koji format će ovaj uređaj implementirati - da li će se savijati kao knjiga poput Galaxy Z Fold linije, ili će imati preklopni format kao Galaxy Z Flip serija.