ATV

Najočekivaniji nastavak

Skandal u gejmingu, haker objavio snimke iz GTA VI, "Rokstar gejms" pokušava da zapuši rupe

 • Извор: РТС
 • 19.09.2022. 16:48

Više od 90 snimaka i skrinšotova iz „GTA VI”, dugoočekivanog nastavka „GTA V” jedne od najpopularnijih i najprodavanijih video-igara, procurilo je na internetu u jednom od najvećih skandala u gejming istoriji.

Snimke je na sajt GTAforums postavio korisnik "teapotuberhacker" koji tvrdi da je do njih došao tako što je hakovao bazu podataka i servere studija „Rokstar gejms“.

Uprkos tome što je originalni post brzo obrisan, video-materijal se odmah proširio internetom, a kompanija „Tejk tu interaktiv“ (Take-Two Interactive) koja posjeduje „Rokstar gejms“ na sve načine pokušava da spreči njihovo širenje, ali bez mnogo uspjeha.

Haker je takođe zaprijetio da će objaviti i izvorni kod za GTA V i GTA VI i pozvao „Rokstar gejms“ na pregovore.

Iako studio nije komentarisao autentičnost snimaka, Blumbergovi izvori navode da jesu i prikazuju novu igru u ranoj fazi razvoja.

Na snimcima se vidi testiranje animacija, izgledi nivoa i gejmplej, uključujući i čitave konverzacije između likova u igri. Takođe se vidi i protagonistkinja u Vajs Sitiju.

„Rokstar gejms“ je početkom godine potvrdio da se GTA VI nalazi u fazi „aktivnog razvoja“.


Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.