Гугл

Стигло рјешење за изгубљене и украдене уређаје

  • Извор: Б92
  • 10.04.2024. 04:00

Гугл је коначно објавио своју "Find My Device" мрежу, нако што ју је најавио прошле године.

Технологија користи мрежу од преко милијарду Андроид уређаја, како би корисницима омогућила да лоцирају изгубљене геџете. Функција у основи подсјећа на оно што већ нуде "Apple" и "Tile".

"Find My Device" мрежа је сада доступна корисницима у САД-у и канади, а ускоро стиже на Андроид уређаје широм свијета.

Након што инсталирају апликацију, корисници могу да је употребе за лоцирање компатибилних Андроид телефона и таблета. Алатке ће омогућити да уређаји звоне на команду корисника, а њихова локација ће се појавити на мапи. Ове мапе раде чак и када су уређаји офлајн.

Пиксел 8 и Пиксел 8 Про уређаји ће се на мапи појавити чак и када су угашени или када је батерија потпуно испражњена.

Само у БиХ: Голуб једе макароне у маркету

Само у БиХ: Голуб једе макароне у маркету

У "Find My Device" апликацију ће бити интегрисани Блутут тагови, што ће корисницима омогућити да лоцирају много више предмета – кључеве, ташне, новчанике, па чак и кућне љубимце. То ће омогућити тагови, који стижу ускоро и дизајнирани су специфично за мрежу.

Постоји и оипција дијељења локације предмета са другим људима, па пријатељ или члан породице може да прати гдје се налазе ваше драгоцјене ствари.

Нова "Find My Device" технологија праћења ради на уређајим а који користе Андроид 9 или новију верзију софтвера, а поред телефона и таблета убудуће ће моћи да се користи и на бројним ЈБЛ и Сони слушалицама.

Када је у питању безбједност, Гугл каже да корисници могу да одустану од сервиса преко веб портала, уколико им је неугодно да га користе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: