ATV

Popularna aplikacija

Vacap najavio uvođenje opcije uređivanja razgovora

 • Izvor: Agencije
 • 23.05.2023. 17:50

Vacap je najavio opciju uređivanja koja korisnicima omogućuje promjenu poruka do 15 minuta nakon što su poslane.

Usluga za razmjenu poruka u vlasništvu Mete počela je globalno uvoditi funkciju uređivanja i trebala bi postati dostupna svim korisnicima u nadolazećim sedmicama, naveli su iz kompanije u objavi na blogu.

Istorija uređivanja neće biti prikazana

Poruke koje su uređene imaće obavijest "uređeno" prikazanu uz njih, iako historija uređivanja neće biti prikazana tako da korisnik ne može vidjeti što je pisalo u postu prije nego što je izmijenjen.

Opcija se može aktivirati pritiskom na poruku i odabirom "uredi" iz padajućeg  menija koji se pojavi. Ranije je jedini način da se ispravi poruka poslana na brzinu ili koja sadrži grešku bio da se izbriše i pošalje nova, pri čemu su primatelji bili upozoreni na tu činjenicu tako što je uklonjena objava zamijenjena izrazom: "Ova poruka je izbrisana."

- Od ispravljanja jednostavne pravopisne greške do dodavanja dodatnog konteksta poruci, uzbuđeni smo što vam možemo omogućiti veću kontrolu nad vašim razgovorima. Sve što trebate učiniti je dugo pritisnuti poslanu poruku i odabrati "Uredi" iz menija do 15 minuta nakon toga - naveli su iz Vacapa.

Konkurentske aplikacije kao što su Telegram i Signal već omogućuju korisnicima uređivanje poruka, dok je Tviter prošle godine uveo mogućnost uređivanja tweetova odabranim korisnicima. Tviter nudi opciju uređivanja pretplatnicima na svoju uslugu Tviter Blu, dajući im 30-minutni prozor za uređivanje tvita nakon što je poslan.

Oglasio se i Zakerberg

Osnivač i izvršni direktor Mete, Mark Zakerberg, označio je promjenu Vacapa na svojoj Fejsbuk stranici, pokazujući poruku koja je promijenjena iz “Beast of luck!” na “Best!”

Fejsbuk, takođe u vlasništvu Mete, počeo je uvoditi mogućnost uređivanja objava i komentara prije desetak godina. Instagram korisnicima omogućuje uređivanje objava, ali ne i komentara.

Meta je upletena u spor s vladom Velike Britanije oko svoje najpoznatije opcije: end-to-end enkripcije, koja osigurava da samo primatelj i pošiljatelj mogu vidjeti poruke.

Prošlog mjeseca Vacap i Signal potpisali su otvoreno pismo u kojem upozoravaju da bi prijedlog zakona o online sigurnosti mogao potkopati privatnost i sigurnost Velike Britanije, rekavši da zakon “ne pruža eksplicitnu zaštitu za enkripciju” jer bi mogao ovlastiti regulatora komunikacija da zahtijeva od tehnoloških kompanija da oslabe sisteme enkripcije radi borbe protiv terorizma ili sadržaja seksualnog zlostavljanja djece, piše Guardian.


Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.