ATV

Popularna aplikacija

Vacap uveo novu opciju, zaključava četove i sakriva notifikacije

  • Izvor: Kliks
  • 16.05.2023. 09:57

Vacap je uveo novu funkciju pod nazivom "Chat Lock", koja će omogućiti korisnicima popularne aplikacije da sačuvaju privatnost nekih od svojih chatova.

Novi alat pruža mogućnost korisnicima da "zaključaju" bilo koji čet, koji se potom sprema u specijalni folder dostupan isključivo nakon biometrijske identifikacije, skeniranja otiska prsta ili lica, odnosno unošenja aktuelne šifre.

Aktiviranjem ove funkcije se zaključani četovi sakrivaju u notifikacijama.

Kako bi koristio novu funkciju, korisnik treba dodirnuti čet ili grupu te odabrati opciju zaključavanja. Kada želi pročitati čet, dovoljno je da unese šifru ili obavi biometrijsko skeniranje.

Mask opleo po popularnoj aplikaciji: Vacapu se ne može vjerovati

Mask opleo po popularnoj aplikaciji: Vacapu se ne može vjerovati

Iz Vacapa kažu da je ovo sjajna nova funkcija za one koji dijele telefone s članovima porodice ili pak one koji žele sakriti sadržaj određenih četova od osoba koje "privremeno drže njihov telefon".

Takođe, moguće je u potpunosti zaključati pristup aplikaciji Vacap

Kompanija već priprema nove mogućnosti za "Chat Lock", a među njima je kreiranje posebne šifre za svaki čet, kao i alat koji zaključava četove na više uređaja. Meta čini sve kako bi učinila Vacap što sigurnijim i pouzdanijim, a nedavno je unaprijedila sistem verifikacije kako bi osujetila prevarante te je dodala više opcija za nestajuće poruke.


Tagovi: