Nove opcije

WhatsApp nudi više privatnosti

  • Izvor: Agencije
  • 21.06.2022.17:46

Prema informacijama koje objavljuje Statista, WhatsApp je najpopularnija aplikacija za razmjenjivanje glasovnih i tekstualnih poruka na svijetu, sa preko dvije milijarde korisnika na mjesečnom nivou.

Do sada, WhatsApp nije imao neke od naprednijih opcija za podešavanje vaše privatnosti, ali se situacija promijenila.

Preko godinu dana rada

Kompanija WhatsApp otpočela je rad na razvoju novih funkcionalnosti za poboljšanje privatnosti korisnika tokom aprila prošle godine. To je samo jedna od najnovijih funkcionalnosti ove aplikacije, uz uvođenje reakcija na poruke i sposobnost prebacivanja vaših razgovora na iOS.

Tom prilikom radili su na opcijama za sakrivanje profilnih fotografija, “last seen” statusa, kao i “About info” sekcije od određenih osoba u vašem imeniku.

Nakon više od godinu dana beta testiranja, čini se da je WhatsApp najzad spreman da korisnicima omogući pristup novim funkcijama.

Ranije, određene informacije mogli ste da sakrijete od svih, ili od osoba koji se nalaze u vašem imeniku, ili ni od koga.

Nove opcije za privatnost

Danas, možete da odaberete od koga tačno želite da sakrijete informacije o vašem profilu. Na primjer, “last seen” omogućava drugim korisnicima ove aplikacije da vide kada ste posljednji put koristili WhatsApp, dok “About” pruža određene informacije o vašem profilu.

Međutim, šta ukoliko vam je skroz OK da određene osobe znaju kada ste posljednji put bili na četu, dok apsolutno ne biste željeli da neki drugi ljudi znaju koliko ste aktivni? Ranije to niste mogli da uradite, dok ćete sada moći da tačno odaberete kome želite da blokirate pristup vašim ličnim informacijama.

Isto to važi i za vašu fotografiju profila, opis vašeg profila, kao i za statuse koje možete postavljati unutar WhatsApp-a. Moramo naglasiti da, ukoliko nekome zabranite da ima uvid u vaš “last seen” status, ni vi nećete moći da vidite kada su oni posljednji put bili aktivni.

Ovim opcijama možete pristupiti tako što ćete kliknuti na tri tačke u gornjem dijelu ekrana, zatim na Account, a nakon toga na Privacy.

Tu ćete moći da podesite kome želite da blokirate pristup vašim informacijama.

Tagovi: